Det forventes tette dueller både ute på banen og i sammendraget denne helgen.

Ingenting er avgjort:

Slik ligger det an i Rallycross-NM før sesongens siste løpshelg

105 førere skal i aksjon i sesongavslutningen, og seks gull skal deles ut. 

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Til helgen er det klart for årets femte og siste runde i Rallycross-NM på Momarken. Etter fire runder med tette dueller om sårt tiltrengte poeng skal nå alt avgjøres.

Se NM-finalen på Direktesport!

• Lørdag, 10:30: 1.-, 2.-, og 3. omgang
• Søndag, 10:30: 4. omgang og finaler

Sendetidene vises i samarbeid med Amedia og Direktesport.no.

RALLYCROSS: Til helgen er det klart for årets femte og siste runde i Rallycross-NM på Momarken. Etter fire runder med tette dueller om sårt tiltrengte poeng skal nå alt avgjøres.

Selv om spenningen ikke er like stor i alle klassene er faktisk ingen gull delt ut på forhånd. Med andre ord kan faktisk alt skje helt mot slutten. Slik ligger det an i de ulike klassene. 

Klasse 1 - God ledelse

I klassen for bilene med minst motor, opp til 1600 kubikk, er det Mats Marthinsen som har vært suveren så langt i år. Tre seiere og en andreplass har gitt 126 poeng. Med 25 poeng ned til andremann Per Magne Svardal skal mye gå galt for at ikke Marthinsen skal bli norgesmester, slik han også ble for to år siden. Det er totalt mulig å ta 33 poeng på Momarken. 

Andremann Svardal har en solid ledelse på 24 poeng ned til nærmeste konkurrent. Mer spennende er det i kampen om bronsen hvor Sindre Haug, Carl Erik Berg og Jonas Kløvstad står med henholdsvis 77, 75 og 67 poeng. 

Lasse Aaberg fra NM-runden på Fuglehaugen utenfor Gol, der han var i en klasse for seg

Klasse 2 - Nesten norgesmester

I klasse 2 er det så avgjort man får det, uten at det faktisk er avgjort. Lasse Aaberg har 35 poeng å gå på ned til nestemann, og med 33 poeng i spill på Momarken er det kun et scenario hvor han ikke vinner NM-gullet. For at det skulle skjedd måtte Aaberg pådratt seg en reprimande med tilhørende poengtrekk, samtidig som han ikke plukket et eneste poeng ute på banen. 

Bak han er det Petter Fuglestveit som leder an med 76 poeng. Han ligger godt an i sølvkampen, mens det er Roar Presthus som innehar tredjeplassen. Med sine 63 poeng kan dog ikke Presthus føle seg trygg opp mot Markus Skomedal og Åsmund Holten. De følger på med henholdsvis 58 og 54 poeng. 

Klasse 3 - helt likt

I klasse 3 er det svært spennende før årets siste løp. Her står Mathias Minge og Thomas Bryntesson begge med 99 poeng. Dermed blir det utfallet av løpet på Momarken helt avgjørende for hvordan det hele ender i gullkampen. Forøvrig har ingen av de to vunnet NM-gull i tidligere, så her står mye på spill. 

På tredjeplass står Petter Leirhol med 86 poeng. Ni poeng bak han igjen står Kenneth Hansen klar for å utfordre om bronsen. 

Klasse 4 - Endelig gull?

I klasse 4 for bilene med de største motorene, gjerne kjent som «Store Super», er det Emil Sivesind som leder an før det siste løpet. 22-åringen som har vist seg rask i en rekke grener har tatt en bronse og to sølv i denne klassen, men aldri gull. Med 14 poeng å gå på ned til Simen Engsvik har Sivesind gode sjanser til å sikre NM-tittelen. 

Engsvik må på sin side se opp for Jonas Dalseth Jacobsen og Knut Ove Børseth. De to følger på kun to og fem poeng bak sølvplassen. 

Junior - nytt gull?

I juniorklassen med norgescup-status er det fjorårsvinner Markus Røsrud som ligger best an før finalehelgen. Med to seiere i banken har han dratt med seg 119 poeng så langt denne sesongen. 

18 poeng bak følger andremann Johannes Rafoss. Han har igjen 21 poeng å gå på ned til tredjemann Henrik Håkonsen. Emile Haukeland og Henrik Gjervan med henholdsvis 66 og 64 poeng er heller ikke ute av medaljekampen. 

Amund Walle kan ta sitt andre norgescupgull på rad i historisk klasse.

Historisk - Walle leder an

I den historiske klassen, også den med norgescup-status,  er det fortsatt åpent. Det er Amund Walle som leder an med 112 poeng, men med en god helg kan andremann Ole Sæther fortsatt være med i gullkampen. Han står med 99 poeng før det braker løs på Momarken. 

Geir Paulsen på tredjeplass, med 75 poeng, kan ikke føle seg trygg på å ta med seg bronsen hjem. På fjerdeplass følger Leif Andre Øvergård med 68 poeng.

Powered by Labrador CMS