Mathias Minge har mye å kjempe for på slutten av sesongen.

Mathias (20) kjemper om NM-tittel og 300.000 kroner

Travle dager venter for Mathias Minge. Hvordan det ender kan bli avgjørende for neste sesongs utlandsplaner. 

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Om en ukes tid blir det travelt for Mathias Minge fra Sarpsborg. Først skal han kjempe om sitt første NM-gull i rallycross. De to påfølgende dagene skal han kjempe om seieren i «Bilsporttalentet». 

Se NM-finalen på Direktesport!

• Lørdag, 10:30: 1.-, 2.-, og 3. omgang
• Søndag, 10:30: 4. omgang og finaler

Sendetidene vises i samarbeid med Amedia og Direktesport.no.

RALLYCROSS: Om en ukes tid blir det travelt for Mathias Minge fra Sarpsborg. Først skal han kjempe om sitt første NM-gull i rallycross. De to påfølgende dagene skal han kjempe om seieren i «Bilsporttalentet». 

Å bli tatt ut som en av fem finalister i Norges Bilsportsforbunds talentkonkurranse setter Minge stor pris på. 

– Det er jo veldig stas. Jeg føler at det å bli plukka ut er en seier i seg selv, også får vi ta alt det andre som en bonus. Jeg har jo selvfølgelig som mål å vinne, men det er mange andre gode der også, forteller Minge til Parc Fermé. 

I tillegg til Minge er det Isabell Rustad, Elina Lie Rolfsen, Marcus Ahlmann Sæter og Emil Gjerdrum som skal konkurrere i finalen. 

Sikter mot utlandet

Mathias Minge, Lånkebanen

«Alt det andre» som står på spill ved en eventuell seier er blant annet 300.000 kroner. Naturlig nok er det en svært ettertraktet premie for en ung bilsportutøver. 

– Det ville vært et veldig godt utgangspunkt for å gå utover Norges grenser, slår Minge fast. 

– Jeg har veldig lyst til å kjøre supercar i utlandet. Det skal jeg gjøre en gang, sier Minge. 

Frem til den drømmen kan realiseres har han muligheten til å ta steget utenfor Norges grenser og kjøre RallyX med samme bil som i NM. 

– Kanskje jeg kjører RallyX i den åpne klassen for tohjulstrekkere med den bilen. Det er hvertfall planen å kjøre et løp eller to. Det er egentlig NM-finalen nå som avgjør det litt, sier Minge. 

– Vinner man så har man på en måte en god grunn til å gå videre, fortsetter han. 

Jevn NM-kamp

Før NM-finalen på Momarken er det svært spennende i klasse 3 hvor Minge kjemper om å ta sitt første gull. Med et løp igjen å kjøre er han og Thomas Bryntesson poenglikt på toppen av resultatlisten. 

– Det er førstemann til mål det! 

Bryntesson står med syv NM-medaljer i rallycross og gokart, men i likhet med Minge mangler også han det etterlengtede gullet.

Duellen mellom de to har som poengsankingen viser vært jevn, og nå skal det altså avgjøres i et enkelt løp. 

– Jeg synes det har vært en veldig kul duell. Det har vært jevnt i hele år og det synes jeg er morsomt, sier Minge. 

Om det skulle gå hele veien til topps ville det selvsagt vært av stor betydning for unggutten som i fjor tok bronsen i samme klasse. 

– Det er noe jeg har jobba ganske lenge og ganske hardt for, så det hadde selvfølgelig stått veldig høyt på lista, avslutter Minge. 

Parc Fermé er på plass både under NM-finalen i rallycross og finalen i "Bilsporttalentet". Rallycross-NM kan også sees på Direktesport. 

Powered by Labrador CMS