Emil Sivesind.

Emil (22) «sitter fast» i Norge:

– Det blir vel noe kjøring. Jeg kan ikke gi meg nå vel!

Emil Sivesind kjemper denne uken om å ta sitt første NM-gull i rallycrossens største klasse. Om det går i boks er han usikker på hva som venter rundt neste sving.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Tre ulike vinnere har det blitt så langt i år i «store super» klasse 4. Den eneste som har vunnet to ganger er Emil Sivesind, og det er han som leder an i sammendraget før årets siste løpshelg.

Se NM-finalen på Direktesport!

• Lørdag, 10:30: 1.-, 2.-, og 3. omgang
• Søndag, 10:30: 4. omgang og finaler

Sendetidene vises i samarbeid med Amedia og Direktesport.no.

RALLYCROSS: Tre ulike vinnere har det blitt så langt i år i «store super» klasse 4. Den eneste som har vunnet to ganger er Emil Sivesind, og det er han som leder an i sammendraget før årets siste løpshelg.

Selv er han ikke for fokusert på gullkampen før det hele braker løs på Momarken førstkommende helg.

– Vi får vel bare prøve å fullføre også telle opp til slutt da, forteller den alltid så sindige totningen til Parc Fermé.

Medaljegrossist

Emil Sivesind i aksjon under årets første NM-runde på Lånkebanen.

Etter at fire av fem runder er ferdigkjørt står Sivesind med 97 poeng, og han har 14 poeng å gå på ned til andremann Simen Engsvik. Jonas Dalseth Jacobsen og Knut Ove Børseth med henholdsvis 81 og 78 poeng er heller ikke ute av dansen. I løpet av helgen er det 33 poeng i spill. 

Sivesind selv har en ganske enkel forklaring på hvordan han skal klare å sikre gullet. 

– Man må bare prøve å ikke drite seg ut og være jevn hele helgen.

Et eventuelt NM-gull ville vært etterlengtet for Sivesind. Riktig nok har 22-åringen allerede dratt med seg fem NM-gull i andre grener og klasser, men i Supernasjonal klasse fire, med motorer over 2,4-liters volum, har det foreløpig «bare» blitt en bronse og to sølv. 

– Det hadde vært jævlig moro å få til egentlig, sier Sivesind. 

Flere grener

Uavhengig av resultatet i NM-finalen er Sivesind godt fornøyd med måten det kjøres på i klasse 4. 

– Det har vært veldig bra i år, og det har egentlig vært lite tull i klassen vår. Før var det som regel mest som skjedde der, men disse årene jeg har kjørt har det vært veldig bra. 

Når Parc Fermé ringer er Sivesind nesten helt klar til dyst. 

– Det er igjen litt småtteri. Jeg kjører jo litt annet i tillegg, litt bilcross og sånne ting. Det tar litt for mye tid alt sammen.

For ved siden av rallycross-satsingen kjører Sivesind også bilcross, rally og bakkeløp. 

Unggutten har ved flere anledninger bevist at han er rask i alle grener, men tid og ressurser gjør at han ikke kan gape over alt på en gang. 

– Man må nesten priortiere én ting, i alle fall med tanke på sammendraget. Når det koster såpass mye penger får man ta en gren ordentlig, sier Sivesind. 

Sitter fast i Norge

Sivesind har tidligere imponert under en Supercar-test med Kristoffersson Motorsport, men selv om det er liten tvil om talentet, så er det ikke bare å rulle ut og etablere en internasjonal karriere. 

– Det koster litt for mye å komme seg videre. Skal man kjøre noe annet vil man jo ha det litt ordentlig også da, forteller Sivesind. 

Egentlig har tanken vært å gradvis ta steget ut av landet, men store kostnader knyttet til satsingen her hjemme har gjort det krevende. 

– Vi skulle egentlig bare prøve et løp for å prøve å se om man hang med, også er det kanskje enklere å få med litt folk.

Men uansett hva han får stablet sammen i inn- eller utland skal Sivesind holde det gående. 

– Det blir vel noe kjøring. Jeg kan ikke gi meg nå vel!

Powered by Labrador CMS