Han vet å lage show, og har følelsene godt utenpå kroppen. Slik så det ut etter norgescupfinalen i fjor for Markus Røsrud. Skal vi få en reprise i år?

Markus (18) vil avslutte juniorkarrieren med nytt gull - så venter nye løp i utlandet

Markus Røsrud sikter mot ny klasse og internasjonale drømmer. Først vil han sikre gull for andre år på rad.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: 18 år gamle Markus Røsrud vant i fjor juniorklassen i norgescupen i rallycross, og nå har han sjansen til å gjøre det igjen. 

Se NM-finalen på Direktesport!

• Lørdag, 10:30: 1.-, 2.-, og 3. omgang
• Søndag, 10:30: 4. omgang og finaler

Sendetidene vises i samarbeid med Amedia og Direktesport.no.

RALLYCROSS: 18 år gamle Markus Røsrud vant i fjor juniorklassen i norgescupen i rallycross, og nå har han sjansen til å gjøre det igjen. 

Unggutten fra Hurdal leder sammenlagt, og med en runde igjen av årets sesong har han 18 poeng å gå på ned til andremann Johannes Rafoss. Det er en god ledelse, og det hjelper også på tryggheten at han har stått i situasjonen før. 

– Det er veldig komfortabelt at jeg har vørt i den situasjonen før. Det er en litt sånn spesiell følelse, men det handler bare om å beholde roen. Jeg har fått det til før så da har jeg troen på at det skal gå greit nå også, forteller Markus Røsrud til Parc Fermé.

Vil ta steget opp

Røsrud kan kjøre i juniorklassen også neste sesong, men uten at en konkret plan er lagt undersøker han mulighetene for å ta steget opp til klasse 1. Det er NM-klassen som gjelder for de bilene med minst motor.

– Vi ser jo etter muligheter i klasse en selvfølgelig, men det er ingenting som er bestemt enda, forteller Røsrud. 

Markus Røsrud, her fra NM-runden på Finnskogbanen tidligere i år.

Selv om målet er å gå videre er det litt vemodig å forlate juniorklassen. Røsrud er såpass godt likt i miljøet at han to ganger har vunnet topprisen i rallycrossjuniorenes «Fair Race»-stipend. 

– Det er selvfølgelig en klasse jeg liker veldig godt og har god kjennskap til siden jeg har kjørt der nå i fem sesonger. Så det er selvfølgelig litt følelser i det, men jeg har alltid vært klar over at klasse 1 er dit jeg vil, slår han fast.

Men først og fremst er han spent på hvordan det vil bli å gå inn i senior-tilværelsen. 

– Jeg er spent på hvordan det blir med andre førere og sånt. Det blir litt annerledes på løp og det blir spennende å prøve ut noe nytt. 

Drømmer om EM

Etter den siste NM-runden, som kjøres på Momarken kommende helg, er sesongen over for mange. Det gjelder dog ikke for Markus Røsrud. 

I oktober skal han nemlig i aksjon i det tyske mesterskapet på Estering. Det har han også kjørt før, og vunnet. 

– Det er veldig moro å få kjørt på de banene jeg alltid har drømt om å kjøre på. Også er det veldig spennende når jeg vet hva de der nede er god for. 

I tillegg til å kjøre i Tyskland har Røsrud ambisjoner om å kjøre Rallycross-EM. Det har vært målet siden starten, og selv om det ikke står på programmet med det aller første er det ingen tvil om at det fortsatt ligger i horisonten. 

– Vi sikter jo mot å kjøre EM en eller annen gang, slår han fast. 

– Det er et langsiktig mål, og det har vært målet helt siden jeg begynte å kjøre rallycross, fortsetter Røsrud. 

Powered by Labrador CMS