Mats Marthinsen, her i føringen på Finnskogbanen foran Sindre Haug og Kristine Udnæseth.

Mats (21) vil sikre NM-gull før han skifter beite

Han ligger godt an til å ta sitt andre NM-gull i rallycross. Etter det ønsker Mats Marthinsen å ta fatt på en ny utfordring.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Til helgen er det klart for årets siste løpshelg i Rallycross-NM på Momarken. Der skal det kåres norgesmestere i alle klasser, og en av de som ligger godt an til å få en laurbærkrans rundt halsen er Mats Marthinsen. 

Se NM-finalen på Direktesport!

• Lørdag, 10:30: 1.-, 2.-, og 3. omgang
• Søndag, 10:30: 4. omgang og finaler

Sendetidene vises i samarbeid med Amedia og Direktesport.no.

RALLYCROSS: Til helgen er det klart for årets siste løpshelg i Rallycross-NM på Momarken. Der skal det kåres norgesmestere i alle klasser, og en av de som ligger godt an til å få en laurbærkrans rundt halsen er Mats Marthinsen. 

– Vi må jo håpe på at det går bra nå, forteller Larvik-gutten Mats Marthinsen til Parc Fermé. 

Med tre seiere og en andreplass så langt i år har Marthinsen 25 poeng å gå på i gullkampen. Med 33 poeng i spill på Momarken er målet i utgangspunktet bare å fullføre og sikre NM-gullet, men 21-åringen tror likevel at det kan bli tøffe dueller ute på banen. 

– Når du først sitter der så ser jeg ikke for meg at jeg kommer til å gi meg heller, humrer Marthinsen. 

Lav deltakelse

Marthinsen kjører i klasse 1 i Rallycross-NM. Den gjelder for bilene med de minste motorene, og denne sesongen har klassen blitt preget av lav deltakelse.

I de to første rundene på Lånkebanen og Gol stilte ni førere til start, og i de to påfølgende rundene på Flisa og i Vikedal stilte kun seks førere til start. Kommende helg er ni førere påmeldt til løpet på Momarken. 

At ikke klassen engang har hatt et tosifret deltakerantall i løpet av sesongen gjør at suksessen ikke er fullt så gledelig.

Mats Marthinsen.

– Sesongen i år har egentlig gått veldig bra, men det er selvfølgelig med en liten bismak når det er så få med, sier Marthinsen. 

– Det har ikke vært like moro som de andre årene med tanke på at der er så få. Du møter nesten bare de samme hele tiden. Det har vært for få, slår han fast. 

At det har blitt sånn tror han i stor grad handler om utviklingen i samfunnet ellers. Folk har rett og slett ikke råd til å bruke like mye penger på motorsport som før. 

– Det er jo litt sånn med tiden vi er i tror jeg da, at alt har blitt dyrere og folk ikke har helt råd. Da er det ikke motorsport som blir prioritert. 

Vil bytte klasse

At deltakelsen er lav har bidratt til at Marthinsen nå har lagt ut bilen for salg. 

– Hadde det vært som da jeg vant i 2022 med flere førere hadde det vært moro å fortsatt kjøre i klassen. Hadde det vært 20 stykk i klassen hadde det vært tøffest å kjøre videre, forteller han. 

Likevel har han tro på at trenden kan snus i klasse 1. Flere førere som i år kjører i juniorklassen kan ta steget opp til denne klassen kommende sesong. 

– Det blir spennende å se nå til neste år. Nå er det en del juniorer som går opp og en del biler som ikke ble brukt i år vet jeg kommer neste år, så det kan bli spennende. 

Om bilen blir solgt har ikke Marthinsen bestemt seg for hvilken klasse han ønsker å kaste seg inn i, men han vet at han nå vil kjøre med bakhjulstrekk. 

Det bil være en ny utfordring for Marthinsen, som ser på det litt som å starte på nytt. 

– Det blir jo noe helt annet. Det blir på en måte som å starte på nytt. Da har det ikke noe å si at du har kjørt i klasse 1 føler jeg.

Powered by Labrador CMS