Verstappen utelukker ikke Newey-gjenforening i Aston Martin

Aston Martin og Max Verstappen holder døren åpen for hverandre. 

Publisert

FORMEL 1: Denne uken ble det bekreftet at Adrian Newyes neste arbeidsgiver blir Aston Martin. I mars, litt under et år etter at han annonserte Red Bull-exiten, er han i gang med å designe en raskest mulig bil til Fernando Alonso og Lance Stroll. 

FORMEL 1: Denne uken ble det bekreftet at Adrian Newyes neste arbeidsgiver blir Aston Martin. I mars, litt under et år etter at han annonserte Red Bull-exiten, er han i gang med å designe en raskest mulig bil til Fernando Alonso og Lance Stroll. 

Kombinert med en ny fabrikk, ny vindtunnel, nok av penger og en Honda-motor på vei inn er det grobunn for optimisme rundt Aston Martin. Kanskje kan det også komme en ny fører inn dørene. 

Utelukker ikke et bytte

Etter en sommer med spekulasjoner rundt om også Max Vetstappen kan forlate Red Bull har ikke akkurat diskusjonene stilnet i takt med teamets problemer ute på banen. 

På spørsmål om han kunne tenke seg å kjøre en Newey-designet bil igjen holder Verstappen døren åpen. 

– Det er kanskje noe jeg tenker på for fremtide, ikke nå. Adrian og jeg har en veldig god forståelse. Jeg sendte ham også en melding etter at nyheten kom ut, selv om jeg selvfølgelig visste at den kom. Så jeg er glad på hans vegne, sier Verstappen ifølge Motorsport.com

Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko utelukker heller ikke at Verstappen kan ende med å ta steget til Aston Martin. 

– Max kjører hvor han kan vinne, sa Marko til Kleine Zeitung. 

– Aston Martin har den mest moderne fabrikken, vindtunnelen vil være i drift neste år og Honda-motorer vil bli lagt til det. Alt passer. Og hvis du ser på historien, er det klart: Uansett hvor Newey har gått, har det vært en oppadgående trend. Jeg vet ikke hvorfor det skulle være annerledes hos Aston Martin, fortsetter Marko.

Samtidig holder han fast på at Red Bull kan finne ut av problemene også uten Newey, og dermed gi Verstappen en god nok bil.

– Han vet at han kan vinne titler med oss også, sier Marko.

Åpen for Verstappen

Aston Martins teamsjef Mike Krack er ikke overraskende i godt humør etter at Newey-nyheten sprakk tidligere denne uken. 

– Jeg tror det vil utgjøre en forskjell for alle, og det starter med med personalet. Når du klarer å hente Adrian Newey er det for det første et bevis på at prosjektet er troverdig. At hele visjonen til Lawrence ikke bare er ord, men det er virkelig handling, sa Krack. 

Samtidig mener han at ethvert team ville vært interessert i en fører som Max Verstappen. Selv har han evig unge Fernando Alonso i teamet sammen med Lance Stroll. 

Begge har kontrakter som strekker seg til og med 2026-sesongen, og i utgangspunktet skulle man tro det ikke er spesielt enkelt å planlegge for en fremtid uten teameier Lawrence Strolls sønn i teamet. Krack holder likevel døren åpen for Verstappen. 

– Døren er alltid åpen for Max Verstappen. Det tror jeg gjelder for alle team!

Powered by Labrador CMS