Red Bull får ikke lenger nyte godt av Adrian Neweys kunnskap.

Newey om overgangen fra Red Bull:

– Jeg er ikke ærlig med meg selv om jeg blir

Adrian Newey trodde at han skulle avslutte karrieren i Red Bull. 

Publisert

FORMEL 1: Ingen designer har hatt større suksess i Formel 1 enn Adrian Newey. Hos WIlliams, McLaren og Red Bull har han til sammen bidratt til 25 VM-titler. 

FORMEL 1: Ingen designer har hatt større suksess i Formel 1 enn Adrian Newey. Hos WIlliams, McLaren og Red Bull har han til sammen bidratt til 25 VM-titler. 

Fra og med neste sesong er det Aston Martin som får gleden av Neweys tjenester. 65-åringen kommer inn i teamet som aksjonær og teknisk partner. 

Derfor forlot han Red Bull

Newey har tilbrakt nesten 20 år hos Red Bull. Han har vært en del av teamets reise fra underdogs til å i to perioder være gridens soleklart beste team. 

Men tidligere i år sa det stopp. 

Fra og med neste sesong er det Aston Martin som betaler Adrian Neweys betydelige lønn.

– Det kommer til et punkt hvor jeg føler at jeg trenger nye utfordringer. Teamet er modent, så jeg har på en måte gjort min del, forteller Newey i podkasten High Performance.

Uten å gå inn på om den interne maktkampen og kontroversene rundt Christian Horner var en avgjørende faktor forteller Newey at han bestemte seg på Suzuka i starten av april. 

– Om du hadde spurt meg for to eller tre år siden om jeg ville gått fra Red Bull til et annet team ville jeg sagt absolutt ikke og at Red Bull vil være mitt siste år, men i løpet av de siste 12 månedene endret ting seg litt. Det kom til det punktet at jeg etter Suzuka følte at nei, jeg er ikke ærlig med meg selv om jeg blir. Jeg må gjøre noe annet.

Fortsatt motivert

På det tidspunktet var ingenting bestemt om fremtiden. Kanskje han skulle legge opp? Kanskje han skulle jobbe med seiling eller noe helt annet? 

Men Newey fortsatte i Formel 1, og nå er det Aston Martin som venter. Teamets ambisjoner er høye, men stjernedesigneren føler ikke på presset. 

– Jeg føler ikke at jeg virkelig må bevise noe lenger, jeg vil bare gjøre det for meg selv. Jeg ønsker å nyte det, og om jeg nyter det vil forhåpentligvis folkene jeg jobber med nyte det også, sier han.

Det rapporteres om en mulig årslønn på 20 millioner pund som med bonuser kan bli opptil 30 millioner pund. Den heftige lønnen var ifølge Newey selv dog ikke grunnen til at han valgte som han gjorde. 

– Jeg er i en veldig heldig posisjon hvor jeg ikke trenger å jobbe. Jeg kan pensjonere meg og ha en veldig komfortabel livsstil, men jeg elsker fortsatt jobben jeg gjør, sa Newey til BBC. 

Powered by Labrador CMS