Adrian Newey og Lawrence Stroll.

Adrian Newey har signert:

Derfor mener Aston Martin at de er klare for tittelkamp

Mange brikker er i ferd med å falle på plass for Aston Martin.

Publisert

FORMEL 1: Tirsdag ble det bekreftet at det er Aston Martin som blir Adrian Neweys neste arbeidsgiver. Han kommer inn i teamet fra og med 2025, og håpet er at han skal bidra til å snu trenden.

FORMEL 1: Tirsdag ble det bekreftet at det er Aston Martin som blir Adrian Neweys neste arbeidsgiver. Han kommer inn i teamet fra og med 2025, og håpet er at han skal bidra til å snu trenden.

Og det trengs. Aston Martin overrasket mange da de var Red Bulls nærmeste utfordrer i starten av 2023-sesongen, men gradvis har de vært lenger og lenger unna seierskampen. I årets konstruktørmesterskap er de før løpshelgen i Baku nummer fem, og veien frem til de beste teamene virker å være lang. 

Teamets målsetning er klar, de skal vinne VM-gull. Men har de det som trengs? Det mener i alle fall Lawrence Stroll. 

Neweys innflytelse 

2. mars kan Adrian Newey sette sine planer til live hos Aston Martin.

65 år gamle Newey kommer inn for å lede 2026-prosjektet, men ikke minst blir han aksjonær og teknisk partner i teamet. 

Adrian Newey er som kjent en svært suksessrik mann i Formel 1-sirkuset. 25 VM-titler til biler han har designet er ingen tilfeldighet, og håpet er at han kan få til det samme også hos Aston Martin. 

Timingen er også viktig i forkant av regelendringene som kommer i 2026. Det er snakk om omfattende endringer med nye motorer, nytt chassis og ny aerodynamikk. Newey er kjent for å se mulighetene ved et nytt reglement tidligere enn de fleste andre som prøver på det samme. 

– Det har vært mange biter i puslespillet siden vi startet for seks år siden frem til vi har ansatt det fantastiske teamet vi har i dag. Vi har hentet inn to av de beste partnerne i industrien med Aramco og Honda som eksklusivt skal jobbe for oss. Adrian er en nøkkel og den største brikken i puslespillet fra et teknisk perspektiv og et ledelsesperspektiv. Han vil lede teamet og det vil ha en effekt nedover i hele organisasjonen, sa Lawrence Stroll under tirsdagens pressekonferanse. 

Nye fasiliteter 

Teamet mener også at de nå har det som trengs for å bringe disse ideene til livs på best mulig vis. En ny fabrikk på Silverstone er allerede i drift, og snart er også en ny vindtunnel klar til bruk.

Ikke minst har Fernando Alonso forlenget med teamet inn i den nye æraen, og i 2026 kommer Honda inn som ny motorleverandør. 

– Sammen med gode partnere som Honda og Aramco har de alle de viktigste delene av infrastrukturen som trengs for å gjøre Aston Martin til et VM-vinnende team, og jeg ser veldig frem til å hjelpe til med å nå det målet, forteller Adrian Newey. 

Powered by Labrador CMS