Sesongen har utviklet seg i feil retning for Max Verstappen og Red Bull.

Verstappen har mistet tittelhåpet - McLaren undersøker «Papaya rules»

Max Verstappen mener det er urealistisk å vinne VM. McLaren er usikre på egne regler.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Det var Ferrari og Charles Leclerc som kunne juble mest av alle etter helgens Italia Grand Prix. En vellykket strategi og tilsynelatende forbedret bil gjorde sitt til at det gikk monegaskerens vei. 

FORMEL 1: Det var Ferrari og Charles Leclerc som kunne juble mest av alle etter helgens Italia Grand Prix. En vellykket strategi og tilsynelatende forbedret bil gjorde sitt til at det gikk monegaskerens vei. 

Like bra gikk det ikke for Max Verstappen. En krevende helg på den lynraske banen endte med en beskjeden sjetteplass, og i motsetning til normalen var han aldri i seierskampen.

Frustrert verdensmester

Verstappen hadde en strålene start på sesongen, men etter at andre team gradvis har tatt igjen og passert Red Bull er han ikke lenger selvsikker på at de kan forsvare VM-titlene. 

I førermesterskapet skiller det 62 poeng mellom han selv og McLarens Lando Norris. I konstruktørmesterskapet har McLaren nå kun 8 poeng opp til Red Bull. 

– For øyeblikket er begge mesterskapene urealistiske, sa Verstappen etter løpet ifølge Motorsport.com. 

Verstappen er svært frustrert over at bilen som lenge dominerte sporten nå ikke yter i nærheten av det samme. 

– I fjor hadde vi en flott bil, som var den mest dominerende bilen noensinne, og vi gjorde den egentlig om til et monster, så vi må snu dette. Det spiller ingen rolle hvor mange uker det tar, vi må bare fortsette å jobbe, fortsetter den regjerende verdensmesteren. 

Papaya rules

Det var Lando Norris som startet løpet fra pole position, og selv om selve starten gikk bra for briten kom både teamkamerat Oscar Piastri og Ferraris Charles Leclerc seg forbi han på den første runden. Til slutt fullførte han også som nummer tre.

Lando Norris og Oscar Piastri er teamkamerater og konkurrenter på samme tid. McLarens Papaya-regler skal sørge for at det går smertefritt, men fungerer det?

Senere i løpet introduserte McLaren begrepet «papaya rules» da det så ut som at Norris kunne kjempe mot Piastri. Akkurat hva det betyr er det bare de involverte som vet, men hovedpoenget er å gi hverandre rom mens man kjemper om posisjoner ute på banen. 

Nå ønsker teamet å undersøke om Piastris forbipassering av Norris var innenfor disse Papaya-reglene. 

– Vi må undersøke det sammen med førerne. Se på videoene, forstå deres synspunkt og så vil vi sammen vurdere om de var fullstendig kompatible eller ikke, sier teamsjef Andrea Stella til Motorsport.com.

– Vi vil ta lærdommen om det er noe lærdom vi må ta, og så vil vi justere Papaya-reglene slik at de lar oss gå fremover på best mulig måte både i konstruetørmesterskapet og førermesterskapet, fortsetter Stella.

Stella anerkjenner samtidig at det nå er mulig å vinne begge mesterskapene, og han hinter samtidig om at det derfor kan bli nødvendig med en justering internt. Om det innebærer direkte teamordre gjenstår å se. 

– Selv fra et førersynspunkt, med ytelsen vi har for øyeblikket i bilen og noen av kampene vi ser med Red Bull, er det definitivt mulig. Så hvis vi kan oppnå begge deler som et lag må vi sette laget i stand og Lando i stand til å forfølge begge mesterskapene. 

Til tross for et relativt skuffende resultat for Norris tok han igjen innpå 8 poeng på Verstappen, og han er sånn sett på skjema for å ta igjen nederlenderen. De to siste løpshelgene har han hentet inn åtte poeng på Verstappen, og det er akkurat så mye han må fortsette å hente inn hver helg for å vinne førermesterskapet. 

Med åtte løp igjen av sesongen leder Verstappen som nevnt med 62 poeng over Norris. Sirkuset ruller videre i Baku om to uker. 

Powered by Labrador CMS