Lando Norris slo Max Verstappen i suveren stil på Zandvoort, men det er Verstappen som leder stort i førermesterskapet.

Dette må til for at Norris skal vinne fører-VM

Veien frem er fortsatt lang for Lando Norris, men førermesterskapet er ikke avgjort med ni løp igjen av årets sesong. 

Publisert

FORMEL 1: En seiersmargin på over 20 sekunder i Formel 1 pleier å tilhøre Max Verstappen, men på Zandvoort var det Lando Norris som var suveren. 

FORMEL 1: En seiersmargin på over 20 sekunder i Formel 1 pleier å tilhøre Max Verstappen, men på Zandvoort var det Lando Norris som var suveren. 

Etter å ha sikret karrierens andre seier har det åpnet seg litt opp i kampen om førertittelen. Viaplay-ekspert Thomas Schie er en av de som mener at tittelkampen ikke er avgjort. 

– Vi kommer til noen løp der vi vet at Red Bull har slitt litt tidligere, blant annet i Singapore. Jeg tror Piastri kan blande seg inn der i noen av løpene. Det er mulig at vi kan få en kamp også om førertittelen, forteller Thomas Schie i Viaplay-studio etter løpet.

I rute

Max Verstappen tok ledelsen i løpet, men det var til slutt ingenting å gjøre mot Lando Norris.

I tillegg til å vinne løpet tok Norris det ekstra poenget for raskeste runde. Han tok dermed igjen 8 poeng på Verstappens ledelse, og det er faktisk på skjema til å vinne mesterskapet. 

Inkludert sprintløp er Norris med 70 poeng opp til Verstappen og ni løpshelger igjen avhengig av å ta igjen 7,8 poeng per løp. 

– Det er spennende å være i denne posisjonen. Vi vil gi vårt beste, forteller McLarens teamsjef Andrea Stella til Viaplay.

Stella påpeker samtidig at teamet vil fortsette å komme med oppgraderinger til bilen. Denne helgen kom de med den største oppgraderingspakken siden i Miami, og igjen medførte det altså seier. 

Må slå Piastri

Formel 1-sesongen ruller videre om få dager, da på Ferraris hjemmebane Monza.

For å plukke mest mulig poeng utover høsten er Norris avhengig av å også slå sin teamkamerat Oscar Piastri. Da Piastri tok sin første seier i Ungarn tidligere i sommer skjedde det på spesielt vis ved at Norris måtte gi tilbake posisjonen, men etter det har det ved flere anledninger blitt slått fast at de to står fritt til å kjempe mot hverandre. 

Thomas Schie mener at Norris nå må prioriteres.

– Det må i tilfelle McLaren bestemme seg for, at de skal prioritere Norris og slippe han foran hver gang det er en kamp mellom de to. For om de nå skal ta opp kampen med Verstappen så må de maksimere Norris så godt det er mulig. 

Første utfordring på vei mot en eventuell tittel møter Verstappen og Norris om få dager på Monza. Banens natur er helt annerledes sammenlignet med Zandvoort, og det er grunn til å tro at både Mercedes som hadde en vanskelig helg på Zandvoort og Ferrari som overraskende fant farten i søndagens løp kan være med å prege toppkampen der. 

Powered by Labrador CMS