Franco Colapinto og Dennis Hauger.

Dennis Hauger er optimistisk på Colapintos vegne:

– Jeg tror han kommer til å gjøre det bra

Dennis Hauger har troen på sin tidligere teamkamerat som nå tar steget opp til Formel 1.

Publisert

FORMEL 2: Dennis Hauger er snart i aksjon igjen etter sommerpausen, men i stedet for Franco Colapinto er det Oliver Goethe som skal kjøre sammen med han i MP Motorsport. 

FORMEL 2: Dennis Hauger er snart i aksjon igjen etter sommerpausen, men i stedet for Franco Colapinto er det Oliver Goethe som skal kjøre sammen med han i MP Motorsport. 

Grunnen er at Franco Colapinto plutselig ble kalt opp til Formel 1 av Williams. Haugers tidligere teamkamerat var godt i gang med forberedelsene til en ny 

– Det var selvfølgelig en veldig sen greie. Vi var jo på simulatoren også fikk han vite det på morgenen dagen etter når vi holdt på med forberedelser, forteller Dennis Hauger til Parc Fermé. 

God timing

Dennis, som selv ikke er i posisjon til å få en lignende sjanse, unner sin tidligere teamkamerat drømmejsansen som nå har kommet hans vei. 

– Det er selvfølgelig kult, og jeg er glad på hans vegne. Det er en gyllen mulighet for han. 

Samtidig er det nok en påminnelse om hvor avgjørende det er å være på riktig sted til riktig tid. 

– Det handler jo om å ha litt flaks og å være på riktig sted til riktig tid. Sånn er det jo. 

Hauger fremhever samtidig at penger har vært en avgjørende faktor for flere av førerne som i disse dager får sjansen i Formel 1. Likevel legger han ikke skjul på at andre juniorakademier har gitt sine førere flere sjanser enn det som var tilfellet for han selv i Red Bull-tiden.

– Vi vet jo også at det er flere som betaler. Bearman og Colapinto blant annet betaler jo for de setene de får. Det e rmye penge brak kulissene, men det handler selvfølgelig om å få den muligheten og juniorteam som Alpine og Williams har vært veldig flinke til det så det er «creds» til dem det. 

Godt forberedt

Dennis Hauger, her fra pallfeiringen på Spa-Francorchamps.

Etter å naturlig nok ha vært tett på Colapinto denne sesongen tror ikke Hauger at argentineren vil gjøre seg bort i Formel 1. 

– Jeg tror han kommer til å gjøre det bra, sier Hauger. 

– Han er jo forberedt med tanke på at han har kjørt bilen flere ganger og er på simulator før hvert eneste løp, så han er så forberedt han får blitt tror jeg, fortsetter han. 

Selv er Dennis klar for en ny Formel 2-helg, blant annet etter å ha vært vesentlige raskere enn Williams nye Formel 1-fører i simulatoren. 

– Jeg gruste hvertfall han som skal rykke opp hehe, så jeg tror jeg gjorde en god jobb. Det føles bra og farten virket veldig fin, så får vi se når det skal ut i praksis. Banen er litt annerledes nå med ny asfalt og litt endrede kerbs, sier Hauger. 

Hauger har de siste årene kjørt seg oppover til fremskutte plasseringer på Monza. Denne gangen er håpet at utgangspunktet vil være bedre etter en sesong med bedre kvalifiseringstempo. 

– Det er ikke banen hvor man trenger å ha den beste kvalifiseringen, men jeg satser på at vi med den farten vi har på kvalifisering i år at vi kan være litt mer oppe der og gjøre helgen litt lettere for oss selv.

Åpen fremtid

For Hauger er som nevnt Formel 1 kun en fjern drøm for øyeblikket. Derfor jobbes det med andre alternativer for neste sesong, men foreløpig er ingenting avgjort. 

Team Hauger jobber for å sikre et sete i IndyCar, Formel E eller Langdistanse-VM, men det er uvisst om det blir en realitet eller ikke. 

– Det er selvfølgelig litt frem og tilbake her og der på visse steder, men vi har ikke kommet frem til noe enda og har ikke noe signert. 

– For å være ærlig kan det være flere steder så det er litt usikkert for øyeblikket. Så det blir bare å fokusere på disse løpene som kommer også blir det mer når vi kommer inn i disse lengre pausene igjen at vi vil prøve å sette litt retning på hvor vi går, fortsetter Hauger.

Før den tid skal den tredje og siste Formel 2-sesongen avsluttes. MP-føreren tror at banene som venter denne høsten kan passe han og teamet godt. 

– Det blir bare å kjøre på nå egentlig. Monza har gått greit, Baku har gått bra for meg før. En bane som Qatar føler jeg også at vi teoretisk sett skal ha noe som fungerer bra. Vi har ofte vært gode på baner som har mange høyhastighetssvinger. Så jeg føler det kan være noen gode løp fremover, og det må det jo være på en måte. Nå kan jeg ha lave skuldre og bare kjøre på.

Powered by Labrador CMS