En hel haug av racingklasser har vært i aksjon på Rudskogen denne helgen.

Slik endte racingfesten på Rudskogen

Tette dueller, dominerende enkeltførere og en kjempesmell beskriver helgens racing på Rudskogen.

Publisert

RACING: Denne helgen har det vært en real racingfest på Rudskogen hvor årets fjerde runde i Racing-NM ble arrangert.

RACING: Denne helgen har det vært en real racingfest på Rudskogen hvor årets fjerde runde i Racing-NM ble arrangert.

På programmet kunne vi finne ni NM-klasser i tillegg til norgescup i Formula Basic, 944 Cup, Norsk ClubSport, Ginetta, Radical Scandinavia og Formula Nordic. I alle klasser skulle førerne som alltid gjøre opp om løpsseiere og ikke minst viktige mesterskapspoeng. 

Stjernesmell

Her går Ruud ut av bilen etter en voldsom smell.

GT+, GT1 og GT3 kjørte samme løp denne helgen. Klassevis ble det lørdag dobbel suksess for Jan Øyvind Ruud i GT+ og dobbel suksess for Forde Alhaug i GT1. I GT3 ble det en seier hver til Eirik Wenaas-Schei og Eivind Lie. 

Søndagens tredje løp i de samme klassene ble preget av en kjempesmell for Jan Øyvind Ruud på den første runden. Han mistet rett og slett et hjul i høy fart og dundret følgelig inn i barrierene. Det var ikke mye igjen av bilen, men Ruud selv var raskt ute av bilen. 

Løpet ble restartet etter et langvarig opphold, og da var det Roy Andeas Vaa som vant uten motstand i GT+. Frode Alhaug vant helgens tredje løp i GT1, og Eivind Lie tok sin andre seier for helgen i GT3. 

Haug fortsatt suveren

Glenn Haug i føringen i GT4-klassen er blitt et relativt normalt syn i norsk racing, her fra sesongåpningen på Vålerbanen.

I Seven/RSR vant Dennis Moen helgens første løp foran Alf Marius Loe Sandberg. I det andre løpet byttet de to plass med Sandberg på topp.

I GT4-klassen vant Glenn Haug de to første løpene, begge gangene med Anna Sand Skjærbekk og Haakon Tomte på de to siste pallplassene. I det tredje og siste løpet ledet Skjærbekk lenge, men igjen kom Haug seg forbi til nok en seier. Tredjeplassen gikk igjen til Haakon Thomte. 

– Det var ikke lett å finne en luke på henne nå, det var en hard kamp, sa Glenn Haug etter målgang. 

Isabell Rustad har tidligere denne uken fortalt Parc Fermé om søknaden som kan medføre en fremtid i rallybilen, men først og fremst er ungjenta fortsatt racerfører. I GT5-klassen var Rustad på plass denne helgen hvor hun ble nummer tre i det første løpet bak seirende Remi Brenden Ødegård og andremann Rune Hovde. 

I løp to var det Rustad som tok seieren foran Hovde og Ødegård. I søndagens løp var det Regi Brenden Ødegårds tur til å stå på toppen av pallen. Denne gangen gikk de to siste pallplassene til Geir Helge Frislid og Rune Hovde.

Historisk racing

De historiske bilene var naturlig nok også på plass på Rudskogen. I historisk klasse 8 og 9 ble det svensk seier og andreplass i det første løpet ved Christer Pernvall og Wåge Sörman, men i NM-sammenheng ble det seier til Marius Thormodsen, Jon-Ivar Bydel og Joakim With. I det andre løpet var det igjen Pernvall som vant, mens den samme norske trioen ledet an i NM-sammenheng. 

I historisk klasse 10 vant Tor Magne Tjemsland begge helgens løp, mens Terje Nordmark noterte seg for to tredjeplasser. Robert Skaugerud og Kristoffer Bråthen tok hver sin andreplass. 

Porsche 944 Cup og ClubSport kjørte også to løp. I Porsche 944 Cup ble det to seiere til Espen Stordal, mens det blant ClubSport-førerne var Martin Espeland Verpe som skilte seg ut med seier i begge løp. 

Skandinavisk besøk

Formula Nordic baserer seg i størst grad på svenske baner, men i helgen var det Rudskogen som sto for tur. I det første løpet ble det seier til Daniel Varverud foran Enzo Hallmann og Robin Hafström. Norske Peder Saltvedt tok fjerdeplassen. Alle formelbilene kjørte sammen, og i samme løp var det Olav Vaa som var raskest i Formula Basic foran Emilie Snoen og bror Andreas Vaa. 

– Bilen fungerer bra så da er det bare opp til sjåføren og fungere også, og det gjorde han i dag sa Olav Vaa etter målgang. Han er forøvrig allerede Norgescup-mester med seier i alle løp så langt i år. 

I søndagens løp var det igjen svensk i toppen i Formula Nordic ved Daniel Varverud og Enzo Hallmann, men tredjeplassen gikk til Peder Saltvedt på hjemmebane. I Formula Basic gikk seieren igjen til Olav Vaa, denne gangen foran bror Andreas Vaa og Kristian Nygård. 

Radical Scandinavia kjørte også løp i Norge denne helgen. I det første løpet ble det norsk første- og andreplass til Erlen Juan Olsen og Jørn Martin Aalerud. Svenske Lars Bertil Rantzow tok andreplassen. I det andre løpet ble det dobbelt svensk ved Johan Leander og Rasmus Hedberg mens Jørn Martin Aalerud noterte seg for en ny tredjeplass. 

I det tredje og siste løpet tok igjen Lars Bertil Rantzow seieren, denne gangen foran Jørn Martin Aalerud og Erik Stillman. Det ble dog en etterlengtet seier likevel for Aalerud som var best av førerne i SR3 Pro-klassen. 

Ginetta-klassen var også på besøk på Rudskogen. Der ble det svensk seier i det første løpet til Alexzander Kristiansson foran Mikkel Fjor og Hampus Rydman. I søndagens løp var det igjen Kristiansson som vant denne gangen foran Månz Thalin og Kevin Blomberg. 

Se alle resultatene fra helgens løp her! Sesongen i Racing-NM avsluttes med siste runde på Vålerbanen fra 31. august til 1. september.

Powered by Labrador CMS