Årets siste NM-runde ble kjørt på Vålerbanen.

Slik endte årets Racing-NM

Norgesmestere er igjen kåret i de mange racing-klassene, og i flere tilfeller ble alt avgjort under den siste løpshelgen på Vålerbanen.

Publisert

RACING: I flere av klassene var det fortsatt spenning i kampen om NM-gull i det årets sesong ble konkludert på Vålerbanen denne helgen. Slik endte årets sesong i de ulike klassene.

GT4

Glenn Haug ble som ventet norgesmester i GT4-klassen, men etter ti seiere på rad ble han henvist til andreplass bak Oliver Andersen i helgens andre finale. De to andre gangene var det Haug som vant foran Andersen, mens Anna Sand Skjærbekk ble nummer tre ved samtlige anledninger. I sammendraget er det Skjærbekk som tar andreplassen foran Haakon Thomte.

GT5

I GT5-klassen var det Rune Hovde som ledet an før helgen, og med seier i to av tre løp fjernet han all tvil. I løp to var det Kim Arne Sletten som tok seieren. Bak Haug i NM-sammendraget finner vi Remi Brenden Ødegård og Isabell Rustad.

Seven

Før finalehelgen skilte det 10 poeng mellom Alf Marius Loe Sandberg og Dennis Moen. Sandberg tok dog livet av den spenningen med seier i begge løp, og han er med det årets norgesmester.

Shortcar

I Shortcar Bandit vant Olav Vaa og Sigurd Finden hvert sitt løp, og NM-gullet gikk til FInden som vant ni av ti løp.

Marcys Myrseth er rask både i rallycross og i racing, og denne helgen ble det to seiere i Shortcar Extreme. Det medførte NM-gull foran Stian Frydenlund.

Historisk racing

I historisk klasse 10 hadde Tor Magne Tjemsland 40 poeng å ta igjen, og det klarte han med to seiere. Det er hans femte NM-gull etter at han vant fire ganger på rad fra 2016 til 2019.

Kun 10 poeng skilte mellom Marius Thormodsen og Stian Wisløff i klasse 9, og til slutt var det Thormodsen som tok NM-gullet. Tredjeplassen gikk til Odd Andreas Ingebritsen.

I klasse 8 holdt Arne Teig unna for konkurrentene i kampen om NM-gullet. Per og Nils Igland tar de to siste medaljene. Ute på banen var det Christina Dobloug som var raskest med seier i begge løp, men hun har ikke kjørt nok løp til å være en utfordrer i mesterskapet.

GT+

I GT+ var det allerede klart at team Vaa ville vinne sammenlagt, og den største spenningen var dermed knyttet til om Ronny Vik kunne ta igjen Jan Øivind Ruud. For at det skulle skje måtte Vik vinne alle løpene, men slik gikk det ikke.

Derimot var det Dennis Bjørklund som vant samtlige løp på Vålerbanen, og det medførte at han passerte Vik og tar bronsen i årets NM.

GT1

Blant GT1, som kjører sammen med GT+ i løpene, hadde allerede Nils Eirik Wenaas sikret gullet. Sølvet gikk til slutt til Jørgen Skaug mens det var Frode Alhaug som tok bronsen.

GT3

I GT3-klassen var det helt åpent i gullkampen mellom Eivind Lie og Eirik Wenaas-Schei. Til slutt var det Lie som tok tittelen. Bak de to var det Simen Omsted som tok tredjeplassen.

Formula Basic

I Formula Basic var allerede Olav Vaa kåret til suveren mester i norgescupen, men denne helgen ble også NM kjørt. Der ble det også seier for Olav Vaa som kan se tilbake på en svært vellykket sesong.