Stian Paulsen i aksjon i TCR i 2022.

Stian Paulsen setter nye mål - vil gjøre TCR-comeback

Den neste uken skal «comeback-kid» Stian Paulsen i aksjon i NM og EM i gokart. Alt er et ledd i å også komme tilbake til TCR.

Publisert

RACING: Denne helgen går årets Gokart-NM av stabelen i Andebu med over 100 førere til start. En av de er rutinerte Stian Paulsen som i år har gjort comeback. 

RACING: Denne helgen går årets Gokart-NM av stabelen i Andebu med over 100 førere til start. En av de er rutinerte Stian Paulsen som i år har gjort comeback. 

– NM er dritkult, også er det mange med så det er supermoro. Banen er også fin, så jeg gleder meg, forteller Paulsen til Parc Fermé.

I Andebu vil Paulsen og de andre møte på skiftende værforhold, og sannsynligvis en god dose med regnvær. 

– Jeg er glad i litt «av og på» og usikkert vær med litt gambling og sånn så det her blir veldig moro.

Videre til EM

To av de som har satt pris på Paulsens comeback er Formel 3-fører Martinius Stenshorne og GInetta-fører Marcus Sæter. De har kjørt mye sammen gjennom sommeren, og da Paulsen trengte mekanikere under et løp på Kongesbeg var det Stenshorne og Sæter som stilte opp.

Men selv om NM er et åpenbart høydepunkt på kalenderen er det for Paulsen også en slags oppvarming. Turen går nemlig rett videre til Italia for årets andre og siste runde i Gokart-EM. 

– Det vi skal ha i bakhodet er at vi skal ha litt overskudd igjen på søndag. Vi skal bare hjem og lesse ut av bilen og vaske utstyret, også kjører vi til Italia mandag morgen klokka 5, humrer Paulsen.

Med seg til Andebu og etter hvert også til Italia har han med seg et nytt chassis. Den første EM-runden som ble kjørt i Spania i juni ble av det krevende slaget. Paulsen håper at et nytt chassis skal hjelpe på for bedre resultater neste uke. 

Det er som regel Stian Paulsen og bror Morten som er på tur. Her på vei til forrige EM-runde.

Og selv om NM på sett og vis blir en oppvarmingshelg håper han på gode resultater. Kanskje mest av alt for bedre stemning i bilen. 

– Jeg håper det går bra for da blir veien til Italia jævlig mye kortere! Det er det som er greia. Går det dårlig her så blir det langt hjem på søndag for å vaske og pakke om og dra igjen, så vi får sørge for at det går bra her!

Sikter mot TCR-comeback

Paulsens comeback har blitt godt mottatt i miljøet. Mange følger med og synes det er gøy å ha en fargeklatt som han tilbake igjen. 

– Jeg merker at folk synes det er kult og det synes jeg er hyggelig. Jeg prøver å lage litt rundt det i sosiale medier og å gi det litt oppmerksomhet. Jeg prøver så godt jeg kan å vise det på en positiv måte, forteller han. 

Men selv om gokart er gøy er dette et steg på veien mot det virkelige comebacket i den europeiske TCR-serien. 

– Grunnen til at jeg kjører gokart igjen nå er egentlig for å komme i form til å kjøre TCR igjen. Det har vært tanken med hele greia.

Paulsen hadde egentlig lagt den karrieren død, og utover et innhopp i 2022 er det lenge siden han har hatt en reell satsing. 

– Jeg håper å få kjørt et par løp neste år. Om jeg får det til vet jeg ikke men det er det som er planen. Men fortsatt med gokart så det blir en kombinasjon, slår han fast. 

Powered by Labrador CMS