Richard Bateman.

Kjører løp over hele verden: 

Derfor verdsetter han norsk racing

Han har delt løpsbil med «Mr. Bean» og kjørt over hele verden. I år satte han igjen kursen mot Norge, og det er det gode grunner til.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Blant en rekke norske førere har det vært mulig å spore opp en entusiastisk brite på norske løp. Visst nok var han den aller første til å melde seg på årets sesong i Racing-NM. 

RACING: Blant en rekke norske førere har det vært mulig å spore opp en entusiastisk brite på norske løp. Visst nok var han den aller første til å melde seg på årets sesong i Racing-NM. 

Mannen det er snakk om er Dr. Richard Bateman. Passende nok kjører han i en bil tilpasset «Batman», og Norge er bare et av mange land hvor han har kjørt løp. 

– Det jeg liker å gjøre i motorsport er å dra til ulike baner over hele verden. Så i stedet for å dra til Brands Hatch eller Silverstone hver gang liker vi å prøve ulike baner, forteller Bateman til Parc Fermé.

Delt bil med Rowan Atkinson

Richard Bateman i aksjon med sin reservebil for anledningen. Her finner vi også Rowan Atkinsons navn.

Blant mange opplevelser på banen trekker han frem relasjonen til selveste Mr. Bean, eller Rowan Atkinson som han tross alt heter. 

Som en del av Goodwood revival, en velkjent britisk festival ment for å bringe frem eldre biler. Konseptet innebærer at en kjendis skal kjøre bilen i et av løpene, og Atkinson foretrakk å kjøre Batemans bil. 

– Han er veldig god, veldig erfaren og en veldig fin fyr, beskriver Bateman. 

Og om noe skulle gå galt underveis var det ingen fare.

– Når en kjendis skal kjøre bilen må du egentlig forsikre den i tilfelle noe skjer. Det første Rowan sa til meg når jeg møtte han var at om jeg ødelegger den så fikser jeg den. Og han krasjet så klart ikke, han kjørte bra.

Over 100 baner

Etter mange år med reising har han nådd et imponerende antall baner på racing-CVen.

– Jeg leste om en amerikansk fyr som har vært på 107 baner så jeg begynte å se på de jeg har gjort, og med denne banen er vi oppe i 101, forteller Bateman under løpshelgen på Vålerbanen. . Det antallet er enda høyere på nåværende tidspunkt. 

Før har han kjørt på Rudskogen, og i år var det Vålerbanen og Sokndal som sto på programmet. Og det er ingen tvil om at han setter pris på å besøke Norge. 

– Folkene vi møter er de vennligste av alle landene vi drar til, slår han fast. 

Årets Racing-NM avsluttes på Vålerbanen 31. august og 1. september, dog uten Bateman til start denne gangen.

Powered by Labrador CMS