13 norske førere er klare for full sesong i europamesterskapet

Rallycross-EM med norske vinnerkandidater i samtlige klasser. Sjekk hvilke utøvere som stiller til start i samtlige løp i år.

Publisert

I etterkant av offentliggjøringen av de permanente teamene og førerne for Rallycross-VM, kom også de som har forpliktet seg til europamesterskapet like etter på. Mens VM kun kjøres i Supercar-klassen, har det offisielle europamesterskapet tre egne klasser; Supercar, Super1600 og Touringcar.

Espen Isaksætre kan bli Norges første europamester i Super1600 siden Andreas Bakkerud vant tilsvarende klasse i 2012. (Foto: Simen Næss Hagen)

Sistnevnte klasse utgår etter denne sesongen, og kjøres kun i Belgia, Norge og Sverige før europamesteren skal kåres. Denne klassen har hatt stor norsk deltakelse siden klassen ble innført i 2009, og mangel på internasjonal spredning skal være grunnen til at FIA fra 2019 vil kutte ut denne klassen i det internasjonale rallycrossmesterskapet. Totalt seks nordmenn er på plass for å kjempe om edle metaller i denne klassen i år.

Super1600-klassen har også hatt mangel på norske førere som satser full sesong de siste årene, men i 2018 blir det klart at tre norske førere forplikter seg til hele EM-serien. Ellers er det å forvente at flere nordmenn får såkalt wildcard-plass når denne klassen skal samkjøres i forbindelse med VM-runden på Lånkebanen utenfor Hell i sommer.

I Supercar er det fire nordmenn som stiller til start, to er gamle kjenninger og to er nye av sesongen. Mens VM-klassen «bare» tiltrekker seg 15 førere og seks tobils-team, har 23 førere meldt seg på hele europamesterskapet i den største klassen utenom verdensmesterskapet.

Under finner du oversikten over hvilke nordmenn som har meldt seg på hele serien, samt terminlisten over hvilke klasser som kjøres i hvilke løp denne sesongen.