«Same procedure» for Bryntesson – men nå går han for EM-gull

DEL
Ola Frøshaug og Thomas Bryntesson fortsetter som teamkamerater i 2018, på samme måte som i fjor. (Foto: JC Raceteknik/McKlein)

Rallycrosskjøring i både og pose og sekk for EM-håpet Thomas Bryntesson.

Å fortsette i europamesterskapet har lenge vært en plan for Thomas Bryntesson når han nå forlenger samarbeidet med Team Verksted og JC Raceteknik om å fortsette i Supercar-klassen.

Samtidig har den 22-årige norsk-svensken også lyst til å forsvare gullet i det nordiske mesterskapet, selv om dette har vært et større usikkerhetsmoment grunnet budsjett, først og fremst fordi EM er førsteprioritet.

LES OGSÅ: Bitt av rallybasillen – men holder seg til rallycross enn så lenge

Rallytrening gull verdt

Torsdag ble det klart at han kommer til å satse for fullt igjen i 2018 på samme måte i fjor; nettopp å konkurrere Rallycross-EM med RallyX Nordic som den nordiske serien heter.

– Målet er å kjempe om gull i begge seriene. Vi var ganske nære i fjor, så det må være målet nå i år. Det kommer helt klart til å bli tøft, men vi skal gjøre det vi klarer, sier Bryntesson til Parc Fermé.

- ANNONSE -

I fjor var han førstereis i den grommeste rallycrossklassen, og viste også tidvis VM-tempo selv om han kjører en eldre bil med langt mindre erfaring enn de aller fleste.

Nå har han ett år på baken, med gull og sølv fra i fjor, og med ekstra mye kjøretrening i form av rally denne vinteren, så stiller NMK Trøgstad-gutten godt rustet i år.

– Denne vinteren har jeg kjørt mye mer bil enn jeg har gjort tidligere, så det føles bra. Rally gir mye bra trening, selv om det er en bakhjulsdreven bil. Men jeg tror all kjøretrening er bra, sier 22-åringen.

Ola Frøshaug. (Foto: Tony Welam)

Frøshaug fortsetter som før

Og som seg hør og bør er en av Bryntessons viktigste samarbeidspartnere gjennom flere år fortsatt med bak rattet. Ola Frøshaug slang seg med på tilsvarende opplegg i fjor, og presterte også over all forventing med tanke på at det også var hans første sesong i gromklassen.

– Jeg hadde egentlig tenkt å pensjonere meg fra rallycrossen i fjor. I stedet ble det full sesong i EM og RallyX Nordic. Det er det heftigste jeg har gjort i hele karrieren min. Jeg er veldig glad for å kunne kjøre ytterligere en sesong. Nå har vi ett års erfaring i ryggen med Supercar og vet mer hva vi kan forvente oss, sier Frøshaug.

Beste resultat i nordisk var andreplassen i Nysum, og i EM overrasket Frøshaug de fleste med en sterk 4. plass i Höljes, et løp hvor han like gjerne kunne klatret ytterligere opp på pallen. Totalt ble han nummer fem i nordisk og 10 i EM i fjor.

Mest huskes han kanskje for sin gentlemen-manøver i Kinnekulle i de forferdelige værforholdene, der bilen til Bryntesson stoppet rett før mål. Men i stedet for å kjøre forbi og sikre seg en bedre plassering, så tok Frøshaug og skjøv lagkameraten sin over mål med sin egen bil.

– Jeg kunne ha kjørt forbi Thomas, men så at han sto helt stille. Det var bare snakk om 40 meter til mål, så da valgte jeg å gi ham en dytt. Dermed sikret vi oss finalebillett begge to, sa Frøshaug til lokalavisa Smaalenenes Avis.

(Foto: Tony Welam/STCC)