Nå ofrer Anders alt for en sjelden Supercar-drøm


DEL
Anders Bråten, her fra Lånke i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen)

10 kilo i minus siden januar vitner om at Anders Bråten virkelig gleder seg til sin første sesong bak rattet på en Supercar.

Snart lanseres planene for Hønefoss-gutten Anders Bråten for denne sesongen, og fjorårets sølvvinner i EM i Touringcar tar et steg videre. Planen er nå full pupp i hele europamesterskapet i Supercar, og det er noe Bråten gleder seg villt til.

– Det er en mulighet man får én gang i livet. Den må jeg ta vare på, sier 25-åringen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Nå skal Kjetil prøve seg i rallycrossens keiserklasse i EM

Lettelse med sølv

Han sprudler av energi når han forteller om drømmen han skal få oppfylle i år. Selv om han har kost seg med Touringcar, og gjerne kunne fortsatt med dette, så har han ikke vært et sekund i tvil når denne muligheten skulle by seg.

– Jeg er ikke helt i mål enda, men jeg har fremdeles litt tid til å hente de siste sponsorkronene. Men jeg er trygg på at dette skal gå i land. Mange av sponsorene mine er veldig fornøyde, har troen og vil være med meg videre, også har jeg i tillegg fått noen nye, sier Bråten.

- ANNONSE -

Sølvmedaljen i fjor var en lettelse for ham, etter generelt mye stang ut i flere viktige løp internasjonalt. I 2017 var det bare løpet på hjemmebane på Lånke som ble det store minuset.

– Derfor syns jeg det var sterkt likevel å klare sølv i fjor, understreker Bråten, som aldri før har vært så motivert og klar en ny sats i karrieren som han er nå.

Lagt om kostholdet

For han tar også grep på den personlige fronten. Han trener mer enn før, og kostholdet er lagt om. Han er klar på at kiloene må ned, og på en drøy måned har han kvittet seg med 10 kilo.

– Og 10 til ned nå, så begynner det å bli bra. Jeg har alltid likt å leve et normalt liv uten å tenke for mye på dette med trening og kosthold, men du får automatisk en guts og motivasjon når du har noe slikt å jobbe mot. Så det er ikke noe ork å være ekstra bevisst, tvert imot, sier han.

LES OGSÅ: Slik fungerer fabrikkstøtten som EKS-teamet får fra Audi Sport

Sportslig sett aner han ikke hvor han står per i dag. Han har rukket å teste en Supercar, selv om han ikke vil gå ut med team og bil før dette offentliggjøres senere. Men i tillegg til gleden av å kjøre en bil med 600 hestekrefter og firehjulstrekk, så merker han at bilkontrollen er til stede.

– Jeg kan tørre å påstå at jeg kan håndtere en Supercar bra bra, så det er ikke det det står på. Men jeg har respekt for nivået på konkurrentene og mesterskapet, så per i dag vet jeg ikke hvor jeg står. Men jeg håper å kunne kjempe om semifinaler. Jeg er jo ikke med for å tape, konstaterer han.

– Men nå får jeg også en virkelighetssjekk på om jeg har noe å gjøre her eller ikke. Så dette gleder jeg meg ufattelig mye til, legger Bråten til.