Etter lang ventetid var det øverste trinnet på pallen igjen reservert Andreas Bakkerud.

Andreas Bakkerud slo tilbake:

– Jeg har vært mye sint

Bergenseren har slått tilbake med full kraft i USA.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Sist helg var det duket for sesongens andre løpshelg i det amerikanske Nitrocross-mesterskapet. Der var det ingen som var raskere enn Andreas Bakkerud. Nordmannen vant begge løpene som ble kjørt i Salt Lake City. 

RALLYCROSS: Sist helg var det duket for sesongens andre løpshelg i det amerikanske Nitrocross-mesterskapet. Der var det ingen som var raskere enn Andreas Bakkerud. Nordmannen vant begge løpene som ble kjørt i Salt Lake City. 

Aldri før har noen vunnet to løp på samme helg i Nitrocross. Bakkerud selv var en svært fornøyd mann etter to triumfer. 

– Å vinne det løpet på lørdag var så sinnsykt deilig etter mye dritt i et og et halvt år. Det var godt å slå litt tilbake igjen, også å gjøre det igjen dagen etterpå var helt sinnsykt, forteller Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

Preget av sykdom

Den entusiastiske bergenseren er også stolt over å kunne sjekke av banen i Salt Lake City som en bane hvor han har vunnet løp.

RASKEST: Ingen kunne slå Andreas Bakkerud sist helg.

Det var her det første Nitrocross-løpet ble kjørt i 2021, og Bakkerud rangerer det som en av de tre største banene å vinne på sammen med Höljes i Sverige og Loheac i Frankrike. 

– I mitt hode så har jeg som rallycrossfører nå vunnet på de tre store; Höljes, Loheac og Salt Lake, og det er det ingen andre som har gjort. Så det syns jeg er sykt kult, forteller 32-åringen som rangerer løpshelgen i Salt Lake City høyt blant prestasjoner fra egen karriere. 

Oppladningen til de to seirene var dog alt annet enn optimal. På vei inn til USA, allerede en dag senere enn vanlig, merket Bakkerud en økende feber. 

– Jeg landet i Salt Lake på onsdag, og jeg kjente på flyet at jeg begynte å få skikkelig feber. Natt til torsdag ble det bare verre, og etter hvert skjønte jeg at noe er galt. 

Bakkerud endte så opp på legevakten hvor det i tillegg til å bli målt over 40 grader i feber ble fastslått at han hadde streptokokker. 

– Jeg ble liggende hele torsdagen før jeg trente på fredag. Det føltes som at hodet var på en annen planet men jeg kjørte jo fort. Fra lørdag handlet det bare om å ta seg gjennom og prøve å bare bruke energien på å kjøre bil. 

At det gikk så bra ute på banen er i ettertid vanskelig å forstå. 

– Jeg skjønner ikke helt at det er mulig, fortsetter Bakkerud som sist vant et løp i mesterskapet i mars 2023. 

Tung periode

Andreas Bakkerud kjennetegnes av de fleste ved mye energi og et bredt smil. Det siste halvannet året har dog vært preget av motgang på flere områder, blant annet ved tre dødsfall i nær krets og store krasjer ute på banen, og smilet har følgelig ikke tittet frem like ofte. 

– Det har vært tøft en stund. Jeg har vært mye sint, sur, forbanna og skuffet. I år har jeg prøvd å dempe det litt med å gå inn med en litt annen mentalitet og heller akseptere å bli nummer fem enkelte ganger, 

I år flyter ting bedre enn det man kan si om fjorårets sesong. Også i Richmond gikk det fort for Bakkerud frem til det ble stang ut i finalene. I mesterskapet er han nå nummer tre med seks løp igjen av sesongen. 

I det hele tatt føles alt bedre for en glad og sliten Bakkerud. 

– Det betydde mye med en seier. Det har vært dritt i halvannet år, og plutselig kan en opptur bare veie opp for alt!

Powered by Labrador CMS