Neste sesong skal Andreas Bakkerud etter planen kjøre mer i Europa. Om det blir i NM eller VM er på ingen måte avgjort.

Andreas Bakkerud vurderer å prioritere NM over VM

Comebacket på norsk jord ga mersmak. Neste sesong kan Andreas Bakkerud bli å se i flere NM-løp.

Publisert

RALLYCROSS: Bakkerud var på plass i Vikedal for sitt første NM-løp på 13 år, og der slo han passende nok til med seier i klasse 2. 

RALLYCROSS: Bakkerud var på plass i Vikedal for sitt første NM-løp på 13 år, og der slo han passende nok til med seier i klasse 2. 

– Det var en litt surrealistisk helg, forteller Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

I samarbeid med Lasse Aaberg fikk han låne en Ford Fiesta, og med seg til Vikedal hadde han en hel haug av entusiaster og støttespillere. Aaberg som selv leder NM i samme klasse avgjorde forøvrig den gullkampen i Vikedal. 

Bakkerud var spesielt imponert over hvordan arrangementet gikk sin gang til tross for det omfattende regnværet. Og som kjent er det mye regn når selv en bergenser bruker store ord. 

– Arrangøren i Vikedal har gjort en super jobb. Den mengden vann som kom ned på lørdag er umulig å se på en direktesending. Som bergenser har jeg sett regnbyger på det nivået men jeg har aldri sett så mye regn komme ned på en og samme dag. Det var bare helt vilt, forteller han. 

– Du har alt å tape

Andreas Bakkerud i aksjon i Vikedal.

Og selv om det var noen år siden sist har han kjørt på banen før, og rallycross er naturlig nok ikke et ukjent terreng. Men å kjøre med bakhjulstrekker - det var faktisk noe nytt. 

– Jeg følte vi var godt forberedt men man vet liksom aldri helt. For min del var det jo en stor overgang fra å ha forhjulstrekk og så firehjulstrekk og nå kjøre mitt første løp med bakhjulstrekk. Men det fungerte bra, slår han fast. 

Bakkerud ble bitt av basillen som tilskuer på Gol. Han lar seg imponere av nivået mesterskapet nå ligger på, og når han selv skulle gjøre comeback i Norge var det ingen tilfeldighet at det skjedde i Vikedal. 

Banen ligger i relativ nærhet til hjembyen Bergen, og i oppveksten har han brukt mye tid nettopp her. 

– Mange sa jo det at «du har alt å tape, hvorfor stiller du opp her?», men det er den nærmeste banen av en viss kvalitet vi har til Bergen. Jeg vokste jo opp med en far og en onkel som kjørte løp der minst to ganger i året så de var mye i Vikedal. Jeg vokste opp i depoet med Daniel Holten og hele den gjengen, og jeg er veldig glad i den banen og det de gjør hver gang de skal arrangere. 

Selv om Andreas i stor grad var på plass for å ta del i rallycrossgleden innrømmer han at det var en viss fallhøyde etter så mange år som stjerne i internasjonal rallycross. 

– Jeg føler ikke at jeg har så mye å tape egentlig, men det er klart når man kommer inn som toppfører eller hva jeg skal si inn i NM bør man være med å prege løpet. Samtidig vet man ikke helt. Det er mange gode førere og mange gode talenter der, sier Bakkerud. 

Vil tilbake til NM

Bakkerud har latt seg imponere over nivået i NM, og han ser ikke bort fra å være på plass på fulltid neste sesong.

Bergenseren som til vanlig er å finne i blant annet Nitrocross og Extreme E har i det hele tatt latt seg imponere av nivået i NM. Han tror også at regnværet gjorde sitt til at forskjellene ble som de ble gjennom lørdagen.

– Hadde det vært fint vær hele helgen hadde nok flere hevdet seg og preget løpet. Det hadde nok vært hardere da, men når det blir såpass vått og krevende spiller erfaringen en større rolle. 

Opplevelsen i Vikedal ga såpass mersmak at han nå vurderer å stille opp på heltid allerede neste sesong. 

– Ser vi deg på start i Norge igjen snart?

– Vi er i samtaler om å gjøre en satsing men vi vet ikke enda om det er riktig vei. Vi kommer til å ha noen møter de neste ukene for å legge en plan for neste år, forteller Bakkerud.

Hovedsatsingen vil fortsette å være Nitrocross i USA, men den sesongen går hovedsakelig på høsten og vinteren. Dermed er det tid til å også kjøre i Europa gjennom sommeren - og da er både NM og en retur til EM eller VM aktuelt. 

Faktisk kan det ende med at Bakkerud prioriterer NM over VM. 

– Jeg drømmer jo fortsatt om VM-tittelen, men jeg mangler også en NM-tittel i skapet så jeg tror ikke folk skal bli overrasket om jeg kommer til start i NM neste år.

VM på riktig vei

Det er naturlig nok mye som skal vurderes med tanke på en satsing for neste sesong. Og om Bakkerud ønsker å kjøre VM igjen er det ikke bare å spasere inn til ledige seter der.

– Vi kommer til å ta et valg nå de neste ukene. Det kreves ganske mye om man skal gjøre det ene eller det andre. Jeg har det ganske bra i Nitrocross og det er vanskelig å komme tilbake til VM sånn det er per dags dato. Det finnes ikke så mange biler som før, og da er kanskje NM mer naturlig. Jeg har veldig lyst til å kjøre NM, men om det skjer til neste år eller om fem år det vet jeg ikke. 

Bakkerud opplever dog at VM er på riktig vei med tanke på endringene som er gjort i forkant av årets sesong. 

– Ja jeg føler egentlig det. Det er spennende nå med «battle of technologies». Jeg tror også de nye dekkene i VM passer meg bra, og i tillegg ga det kanskje en fordel til bensinbilene som er litt lettere enn elbilene. 

Powered by Labrador CMS