Andreas Bakkerud, her fra Höljes.

Motivert Bakkerud:

– Gleden og lidenskapen er godt tilbake

Gleden og lidenskapen er tilbake for Andreas Bakkerud når han denne uken ruller i gang med en ny sesong i Nitrocross.

Publisert

RALLYCROSS: Andreas Bakkerud gjorde nylig comeback hjemme i Norge, og han vurderer faktisk å prioritere NM over VM kommende sesong, men fortsatt er det hovedsakelig den internasjonale rallycrossen som gjelder for bergenseren. 

RALLYCROSS: Andreas Bakkerud gjorde nylig comeback hjemme i Norge, og han vurderer faktisk å prioritere NM over VM kommende sesong, men fortsatt er det hovedsakelig den internasjonale rallycrossen som gjelder for bergenseren. 

Kommende helg ruller en ny sesong i gang i det amerikanske Nitrocross-mesterskapet. Bakkerud går inn i sin tredje sesong, og etter en tøff periode i fjor er han nå «back on track» også mentalt. 

– Gleden og lidenskapen er godt tilbake og kjøresiget er der. Det er deilig å kjenne på for det følte jeg at jeg manglet litt i fjor, spesielt på slutten av sesongen, forteller Andreas Bakkerud til Parc Fermé. 

Krevende periode

For Bakkerud ble det halvannet år preget av utfordringer både på og av banen. I tillegg ble det mye med deltakelse i en rekke mesterskap over hele verden. 

Andreas Bakkerud har brukt rally som forberedelse til de store hoppene i Nitrocross.

– Jeg tror jeg gapte over veldig mye i fjor. Jeg kjørte sinnsykt mye løp. Det var Nitrocross, EM, SXS Nordic, RallyX, Extreme E, gokartløp… Det ble kanskje litt mye så jeg har hatt litt pause nå i vår før jeg har bygget opp litt mot Nitrocross nå. 

Forrige sesong ble frustrerende også fordi han har slitt med å tilpasse egen kjørestil til forholdene han møter i Nitrocross. Spesielt var det i fjor utfordrende å finne feste på grus med slicks-dekk. 

Oppladningen i Norge med rallycross-NM og rally-løp passer dog bra også med tanke på utfordringene som venter med de firehjulsdrevne elbilene. 

– Bakhjulsdrevne biler der du i større grad må skape ditt eget feste med å sette opp bilen på riktig måte før svingene og gi gass på riktig måte passer fint. Så det har vært en god kjøretrening, sier Bakkerud som vant i comebacket i Rallycross-NM. 

– Det samme gjelder jo med rallyen. Når jeg kjører rally er det ut veldig av komfortsonen og kjenne på andre elementer. Sånn er det litt i Nitrocross også, spesielt med de sinnsyke hoppene vi har der, fortsetter han. . 

Tro på mesterskapet

På vei inn i tredje sesong er ikke bergenseren i tvil om at det er der fremtiden ligger for han. Det til tross for at han ikke har blitt helt komfortabel med bil og underlag, og at et VM-gull lenge har vært et uttalt mål der fremme i horisonten. 

– Der er det mulig å leve av det og ha det som jobb. VM har ikke vært der på mange år, forteller Bakkerud.

Han håper også at årets sesong blir et nytt steg i riktig retning for mesterskapet som fortsetter å satse stort. 

– Jeg føler det er på riktig vei og det legges ned veldig mye ressurser i det. Jeg håper virkelig at i år kan være et år der mesterskapet tar et stort byks. 

Sesongen starter kommende helg i Richmond. Utover høsten og vinteren venter også Salt Lake City, Phoenix, Miami og Las Vegas. Få full oversikt over sendetidene i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS