Denne helgen avsluttes NM-sesongen på Vålerbanen.

Racing-NM:

Dette står på spill i sesongavslutningen

Sesongen nærmer seg slutten, og følgelig skal en rekke medaljekamper avgjøres.

Publisert

RACING: Til helgen kjøres årets femte og siste NM-runde. Passende nok skjer det på samme sted som sesongen startet, nemlig på Vålerbanen. 

RACING: Til helgen kjøres årets femte og siste NM-runde. Passende nok skjer det på samme sted som sesongen startet, nemlig på Vålerbanen. 

I noen klasser er gullkampen allerede avgjprt, men ytterligere åtte førere skal denne helgen kåres til norgesmestere. Slik ligger det an i de ulike klassene. 

GT+

I GT+ er det team Vaa, representert ved Roy Andreas og sønnene Olav og Andreas, som stikker av med gullet. De kunne teoretisk sett blitt tatt igjen av andremann Jan Øyvind Ruud, men etter den omfattende krasjen på Rudskogen er ikke han å finne til start. Om Ruud står igjen med sølv eller bronse kommer an på Ronny Viks tempo kommende helg. 

GT1

I GT1-klassen som i løpssammenheng kjøres sammen med GT+ var det allerede i juni sikkert at NM-gullet går til Nils Eirik Wenaas. Jørgen Skaug og Frode Alhaug ligger godt an til å kapre henholdsvis sølv og bronse. 

GT3

I GT3-klassen er det fortsatt åpent i kampen om gullet, og det står mellom Eivind Lie og Eirik Wenaas-Schei. Lie har før helgen 15 poeng å gå på, men med 66 poeng å kjøre om er ikke det en sikker ledelse. Samtidig kjemper Simen Omsted og Geir Melum om bronsen. 

GT4

I de siste seks løpene er det Glenn Haug, Anna Sand Skjærbekk og Haakon Thomte som har blitt nummer 1, 2 og 3 i GT4-klassen, og mye tyder på at det vil ende sånn også i mesterskapet. Haug som har vunnet 9 av 12 løp trenger kun å ta et poeng for å sikre gullet, mens Skjærbekk har 29 poeng å gå på ned til Thomte. På fjerdeplass ligger Mathias Teigen 24 poeng bak en potensiell pallplass. 

GT5

Med 96 poeng i spill kan det fortsatt komme overraskelser i GT5-klassen, men Rune Hovde ligger godt an 44 poeng foran andremann Remi Brenden Ødegård. Han har igjen en 40 poengs ledelse til Isabell Rustad på tredjeplass. Geir Helge Frøslid følger som nummer fire, kun 12 poeng bak Rustad. 

Formula Basic

I Norgrscup-klassen Formula Basic har Olav Vaa allerede sikret gullet, mens bror Andreas Vaa ligger godt an med tanke på andreplassen. Emilie Snoen er før helgen nummer tre i klassen. 

Seven Racing

Alf Marius Loe Sandberg leder i Seven-klassen før siste løpshelg, men Dennis Moen følger på kun 10 poeng bak. Filip Gustafsson og Julian Joo kjemper om tredjeplassen.

Shortcar

I Shortcar Bandit Har Sigurd Finden sikret NM-gullet. André Bjerke har 14 poeng ned til tredjemann Dag Erik Kristoffersen. 

I Shortcar Extreme har Stian Frydenlund en 10 poengs luke ned til Marcus Myrseth. På tredjeplass er det poenglikt mellom Torbjørn Solberg og Ove Hellekås. 

Historisk racing

I klasse 8 er det Arne Teig som leder foran Per og Nils Igland. De tre har henholdsvis 176, 148 og 122 poeng, og kommende helg er det 64 poeng tilgjengelig. 

I klasse 9 står gullkampen mellom Marius Thormodsen og Stian Wisløff. 10 poeng skiller de to før helgen. På tredjeplass må Joakim With holde unna for Odd-Andreas Ingebrigten som følger på 16 poeng bak. 

I klasse 10 har Robert Skaugerud 23 og 40 poengs luker ned til henholdsvis Terje Nordmark og Tor Magne Tjemsland.

Powered by Labrador CMS