Martinius Stenshorne.

– Det har vært en vanskelig sesong i år

Debutsesongen i Formel 3 har blitt krevende for Martinius Stenshorne. Løpshelgen på Monza kan by på gode muligheter for en fin avslutning. 

Publisert

FORMEL 3: Kommende helg kjøres sesongens siste løpshelg i Formel 3 på Monza. Det markerer samtidig slutten på Martinius Stenshornes debutsesong i mesterskapet. 

Selv synes han det er litt rart å bli ferdig så tidlig. Etter målgang i hovedløpet på søndag venter 195 dagers opphold frem til sprintløpet i Melbourne ruller i gang neste år. 

– Jeg har jo ikke vært så tidlig ferdig med en sesong før. Det er så klart veldig tidlig å være ferdig med sesongen i slutten av august, men sånn er det bare. Det blir vel gokart og litt sånt etter det så det blir jo ikke så verst, forteller Stenshorne som holdt seg aktiv med både gokart og simulator-kjøring også i sommerpausen. 

Formel 3-fremtiden 

Martinius Stenshorne kjører Formel 3 også neste sesong.

Gjerne skulle han også ha kjørt Gokart-NM forrige helg, men simulator-kjøring med teamet satte en stopper for de planene. Da møtte han heller opp som mekaniker. 

– Det gikk greit det. Ingenting falt av så det var vel greit nok, forteller Stenshorne som i Gokart-NM hjalp Finn Erik Rismyhr og noen uker tidligere hjalp Stian Paulsen under et løp i Kongsberg. 

Foreløpig er det ikke planlagt kjøring i noen andre mesterskap utover høsten og vinteren, men det kan likevel bli aktuelt. I tillegg venter flere testdager i Formel 3-bilen før neste sesong ruller i gang. 

Før den tid skal også en ny kontrakt signeres og annonseres. Stenshorne kommer til å fortsette i Formel 3, men det er ikke kjent om det fortsatt blir i Hitech eller i et annet team. 

– Det har jo så klart vært litt prating om det, men jeg kan ikke si så mye mer, forteller Stenshorne til Parc Fermé.

– Men dere har kontroll?

– Jada, det føles sånn ut. Så får vi se hva det blir. 

Frustrerende sesong

Årets sesong har blitt krevende for Martinius Stenshorne.

Sesongen som snart er ferdigkjørt har vært frustrerende for Martinius Stenshorne. Utover en seier, en andreplass og en fjerdeplass i tre sprintløp har det av ulike grunner ikke blitt poeng i de resterende løpene. 

Selv om dette har vært et læreår, og at fremtiden i liten grad endres av resultatene kommende helg, ønsker Hokksund-gutten å avslutte på best mulig vis. 

– Det hadde vært fint å få avsluttet sesongen med et bra resultat, for det har vært en vanskelig sesong i år. Selv om det ikke har noe å si egentlig hvordan det går så er det jo alltid fint å avslutte sesongen høyr og gå inn i vinterferien med en god følelse, sier Stenshorne før han fortsetter:

– Jeg vet at det skal være et læreår og jeg har jo ikke kjørt formelbil så mange år. Det er jo det tredje året i år, og teamkompisen min hadde for eksempel tre år bare i Formel 4 så jeg har jo ikke kjørt så mye. Men fortsatt så håper man jo på at det skal gå så bra som mulig, Vi vet at farten i løpene har vært der, og etter Imola føler jeg at farten på en runde har vært der også, men litt forskjellige ting har gjort det vanskelig. Det har så klart vært litt frustrerende å ikke få resultatene, men det er jo sånn det er da.

Forrige løpshelg på Spa-Francorchamps endte med krasj, men det var faktisk hell i uhell. Motoren ble nemlig ødelagt, og etter at de slet veldig med motorkraften i kvalifiseringen den helgen ble et motorbytte godt mottatt. Det er spesielt viktig før løpshelgen på Monza hvor en konkurransedyktig motor gjør seg gjeldende ned de lange strekkene på banen. 

Liker banen

Martinius Stenshorne tror Monza kan by på interessante løp. Her fra forrige løpshelg på Spa-Francorchamps.

Men først er det altså Monza og sesongens to siste løp som venter. Før det igjen skal kvalifiseringen gjennomføres, og det har det kommet en endring ved at feltet nå deles inn i to grupper slik man også gjør i Monaco. 

At det blir trangt om plassen og vanskelig å finne luken som kreves for å sette en konkurransedyktig rundetid har vært en utfordring for Stenshorne gjennom sesongen. 

– Det har alltid vært kaos her så jeg tror det er fint at det blir to grupper. Det er sånn vi hadde det i FRECA også så det er ikke så uvant heller, sier Hitech-føreren. 

– Jeg håper farten er der og at vi kan starte høyt oppe i løpene, for det er jo det som alltid har manglet denne sesongen, fortsetter han. 

Løpene på Monza har ofte blitt kaotiske i Formel 3 i takt med at mesterskapet skal avgjøres. Martinius håper at det kan bli en fordel. 

– Det er mye som kan skje med mange som kjemper om et mesterskap mens vi ikke har så mye å tape.

Og Monza er en bane 18-åringen liker godt, og tror det kan være muligheter på. 

– Jeg har kjørt der i Formel 4 og Freca, og det er en morsom bane. Det er ganske mye som kan skje i løpene så tidkjøringen har ikke like mye å si som for eksempel i Ungarn. Men uansett kommer det til å bli viktig å komme seg innenfor topp 12 igjen, slår han fast. 

Få full oversikt over alle sendetider i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS