Martinius Stenshorne i aksjon under hovedløpet.

Slik skal Stenshorne utnytte løpspausen etter nedturen på Spa

Løpshelgen på Spa-Francorchamps kan i utgangspunktet bare glemmes, men Martinius Stenshorne tar likevel med seg lærdommer for veien videre.

Publisert

FORMEL 3: En vanskelig helg fikk en tidligere avslutning enn planlagt for Martinius Stenshorne. I søndagens hovedløp på Spa-Francorchamps startet Hitech-føreren fra en beskjeden 21. plass på griden, og han rakk aldri å nærme seg poengplass. 

FORMEL 3: En vanskelig helg fikk en tidligere avslutning enn planlagt for Martinius Stenshorne. I søndagens hovedløp på Spa-Francorchamps startet Hitech-føreren fra en beskjeden 21. plass på griden, og han rakk aldri å nærme seg poengplass. 

På den andre runden sa det nemlig stopp da Stenshorne snurret ut av løpet etter å ha prøvd seg på innsiden av Sophia Floersch.

– Jeg prøvde å ligge på innern også ble det ikke så mye plass akkurat, så ble det en snurring da, forklarer Martinius Stenshorne til Parc Fermé.

Lærdom til neste år

Martinius Stenshorne hadde en vanskelig løpshelg på Spa-Fran

Uten å ha sett situasjonen i reprise forteller Stenshorne at han i etterpåklokskapens navn burde ventet med å kjøre forbi Alpine-junioren. 

– Det er vanskelig å si jeg har ikke sett det enda, men jeg kunne jo kanskje bare ventet litt siden jeg var raskere enn henne. Det er noe man må prøve å lære av for neste år med tanke på å ta seg bedre tid, men når man starter så langt bak må man samtidig prøve å komme seg forbi folk så fort som mulig, forteller Stenshorne.

Løpshelgen har vært preget av problemer som teamet tror er knyttet til toppfarten, og det er følgelig naturlig å mistenke motorproblemer. I kvalifiseringen var Stenshorne på tempo i den mest tekniske sektoren, men i de to sektorene med lange sletter var han tregest av alle. 

Likevel opplevde Martinius å ha et bedre løpstempo enn flere av konkurrentene foran han. 

– Jeg satt litt fast i starten i sving 1 og ble litt påkjørt bakfra så jeg hadde ikke den beste starten akkurat, men jeg følte at jeg hadde bedre fart enn de foran. Men det er vanskelig å si da når vi stoppa så tidlig.

Om det hadde vært mulig å avansere noe særlig fremover i feltet er han dog skeptisk til. 

– Det er vanskelig å si. Det måtte jo vært noe krasjing og sånn. Alt er jo mulig her, men jeg tviler, slår han fast. 

Lang pause

Det venter nå en måneds pause i Formel 3 før sesongens siste løpshelg står for tur på Monza. Det var ikke mulig å gjøre noe med motoren underveis i løpshelgen på Spa, og fokuset ligger derfor på å få orden på problemet før Monza.

I mellomtiden vil Stenshorne blant annet bruke tiden på forberedelser i simulatoren. Etter løpshelgen på Monza venter en ny lang pause frem til sesongstart i 2025, og unggutten skal som vanlig ikke sitte stille. 

– Det blir nok litt gokartkjøring og litt sånn. Jeg kommer til å fortsette å kjøre litt. Før Monza blir det jo også litt simulator og sånn, sier Stenshorne. 

I samarbeid med All Road Management pleier Stenshorne også å hive seg med i andre formelbil-mesterskap når muligheten byr seg. Det er gode sjanser for at han gjør det også denne høsten uten at det er lagt noen konkrete planer.

– Jeg har ikke planlagt noe nå, men det er jo så klart en lang pause. Om det er Formel 3 neste år er det jo lang lang tid så det er noe vi tenker på så klart, men for nå har vi ikke bestemt oss for noe. 

Powered by Labrador CMS