Martinius Stenshorne på Spa-Francorchamps.

Stenshorne mistenker tekniske problemer

Martinius Stenshorne fikk det ikke til i Formel 3-kvalifiseringen på Spa-Francorchamps. 

Publisert

FORMEL 3: Kvalifiseringen på Spa-Francorchamps ble en nedtur for Martinius Stenshorne. På forhånd var håpet å posisjonere seg til et etterlengtet toppresultat i hovedløpet, men med fasit i hånd blir det en krevende oppgave.

FORMEL 3: Kvalifiseringen på Spa-Francorchamps ble en nedtur for Martinius Stenshorne. På forhånd var håpet å posisjonere seg til et etterlengtet toppresultat i hovedløpet, men med fasit i hånd blir det en krevende oppgave.

Stenshorne endte til slutt opp på 21. plass, og utgangspunktet er dermed vanskelig i begge løpene. 

– Man kan kanskje ikke si for mye, men det var noen småting som jeg tror er feil. Det er vanskelig å si, men jeg er helt sist på speedtrappen i sektor 1 og i sektor 3, der så jeg tror jeg har noen problemer.

Den andre sektoren hvor Stenshorne ikke hadde lavest toppfart er det mest tekniske partiet på banen, og man tror derfor at det er toppfarten på langstrekkene som er problemet. 

Fornøyd med kjøringen

Martinius Stenshorne, Formel 3, Spa Francorchamps 2024.

Selv følte Stenshorne at kjøreprestasjonen var god nok, og mistanker på den innledende fritreningen om at det kunne handle om oppsettet på bilen avfeies i stor grad etter kvalifiseringen. 

– Nei jeg tror ikke det er noe med oppsettet faktisk. Jeg lå jo bak Browning på det andre settet og jeg tapte fortsatt på langstekkene så det er noe annet som er feil, slår Stenshorne fast. 

Om det er motoren eller noe annet som er problemet er uvisst, men det kan uansett bli vanskelig å løse problemene innen løpsstart i sprintløpet lørdag morgen. Følgelig er ikke optimismen stor for mange forbikjøringer. 

– Det kommer til å bli vanskelig å kjøre forbi. Det er jo så klart en bane hvor det skal gå an å kjøre forbi, men hvis du sliter så blir det fortsatt du som blir kjørt forbi. Men vi får se hvordan det blir, forteller han. 

Utgangspunktet gjør det vanskeligere å motivere seg for resten av helgen, 

– Det er litt kjipt at jeg startet sånn, men jeg har vært fornøyd med at kjøringa var ganske bra, og det var mange svinger hvor jeg var raskere enn Browning. Det er det jeg har å samarbeide med og det er det jeg har jobba med fra begynnelsen av sesongen. Jeg føler at jeg kommer nærmere og nærmere, så nå i dag også føler jeg at det ikke var så verst, avslutter Stenshorne. 

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps denne helgen for å følge Formel 1, 2 og 3 - følg med i våre kanaler for mer innhold og få 300 kroner i avslag på årsabonnement her eller ved bruk av rabattkoden "F123"

Powered by Labrador CMS