Daniel Holten skal snart i aksjon igjen, og det på hjemmebane!

Gjør comeback på hjemmebane - men duellen med Bakkerud må vente

Fem år på sidelinjen var nok. På hjemmebane gjør Daniel Holten comeback, og før første gang blir han å finne i den gjeveste klassen.

Publisert

RALLYCROSS: Til helgen er det duket for en ny NM-runde i rallycross, og denne gangen er mesterskapet tilbake i Vikedal. 

RALLYCROSS: Til helgen er det duket for en ny NM-runde i rallycross, og denne gangen er mesterskapet tilbake i Vikedal. 

– Jeg håper det blir kjekt. Og at det blir bra. Det er lenge siden jeg har kjørt nå, så det er en del nytt. Både med ny bil og ny klasse og litt sånt. Det blir spennende å se hvordan jeg ligger an i forhold til de andre, men for min del handler det først å fremst om å få kjørt siden det er på hjemmebane. 

Det forteller Daniel Holten. For første gang på fem år er han tilbake i rallycross-bilen. Og det skjer altså passende nok på hjemmebane. 

Oppfordret av Bakkerud

Daniel Holten har tidligere gjort det bra internasjonalt. Her fra seieren i Rallycross-EM på Lånkebanen i 2018.

En annen fører som ikke har kjørt NM på noen år er Andreas Bakkerud. Han ble bitt av basillen som tilskuer på Gol, og stiller til helgen opp i klasse 2. 

– Det er ekstra kjekt at han også stiller til start og er med. Jeg syns jo det er kjempekjekt at han vil kjøre i NM og i Vikedal, sier Holten.

Samtidig oppfordret Bakkerud nettopp Daniel Holten til å stille opp på hjemmebane. Bakgrunnen var at Bakkerud ønsket seg revansje etter en tett batalje mellom de to på samme bane i 2010, men den muligheten får ikke bergenseren som ellers er å se i Nitrocross og Extreme E ettersom de to ikke stiller opp i samme klasse.

14 år etter forrige NM-duell på samme bane hadde det vært gøy å igjen utfordre Bakkerud, men denne gangen er det bror Åsmund som må forsvare familiens ære.

– Jeg skulle jo selvfølgelig ønske det da, men broren min skal jo kjøre mot han så det får bli han som tar den jobben. 

Daniel skal nemlig kjøre i «store super» klasse 4. Der har han aldri kjørt før i NM-sammenheng. 

– Det var litt med tanke på hvilke biler som var tilgjengelig og da var det enklest for min del. Også er det jo litt at siden jeg ikke har kjørt den største klassen i NM-sammenheng før synes jeg det er tøft å få prøvd den også.

Spent på nivået

Åsmund Holten er før NM-runden på hjemmebane nummer tre i klasse 2. Til helgen er det han som må forsvare familiens ære mot Andreas Bakkerud. Her fra åpningsrunden på Lånkebanen.

Internasjonalt har Holten tidligere vært å se i Rallycross-EM. I 2011 delte nettopp Bakkerud og Holten pallen i Portugal, Bakkerud som nummer 1 og Holten som nummer 3. I 2018 ble Holten nummer tre sammenlagt i Touringcar-klassen. I NM står han med gull fra klasse 2 i 2010, 2017 og 2019. Men siden det har det altså vært rolig. 

– Hvor mye rattrust har man etter fem år?

– Det blir spennende å se! Jeg har jo fått testa bilen et par ganger på banen før de stengte den før løpet, så jeg har fått kjørt litt men jeg merka i starten at det var veldig mye nytt, forteller Holten.

– Men jeg følte jo at det kom seg både med kjøringa og justering av bilen, så helt galt er det nok ikke. Men det blir jo spennende å se hvordan farten er i forhold til de andre. Det får vi bare se når løpet starter, fortsetter han. 

I klassen møter Holten sterk motstand, og det er i det hele tatt flere som har latt seg imponere av nivået og trøkket rundt NM. 

– Du vil legge ned en ekstra innsats for å være med når det blir litt oppmerksomhet rundt det og det er god konkurranse med gode førere med i flere av klassene. Sammen med at vi var så heldige å få en NM-runde her på hjemmebane gjør det at jeg ville prøve å få det til.

Før det braker løs med comeback er Holten rolig - foreløpig..

– Jeg har ikke begynt å bli nervøs enda, men det kommer nok! Kjenner jeg meg selv rett så blir det verre og verre, avslutter han.

Powered by Labrador CMS