Forsvarer McLarens kontroversielle strategivalg:

– Vi er komfortable med det

McLarens strategivalg har blitt diskutert heftig i etterkant av Ungarn Grand Prix.

Publisert

FORMEL 1: Ungarn Grand Prix 2024 huskes ikke først og fremst for løpet hvor Oscar Piastri tok karrierens første Formel 1-seier, eller at McLaren tok sin første dobbeltseier på Hungaroring siden 1999. 

FORMEL 1: Ungarn Grand Prix 2024 huskes ikke først og fremst for løpet hvor Oscar Piastri tok karrierens første Formel 1-seier, eller at McLaren tok sin første dobbeltseier på Hungaroring siden 1999. 

Løpet ble nemlig preget av uenigheter om strategien intern i McLaren-teamet. Oscar Piastri ledet løpet etter å ha passert teamkamerat Lando Norris i starten, men da Norris ble sendt inn først til sitt andre pitstopp var det han som tok over ledelsen i løpet da også Piastri gikk inn i pit for å gjøre unna sitt stopp. 

McLaren angret seg dog, og det hele endte etter langvarige diskusjoner og forhandlinger med at Norris ga fra seg ledelsen og følgelig seieren et par runder før målgang. 

Forsvarer strategien

Strategien har skapt reaksjoner, og det store spørsmålet mange stiller seg er som følger: Hvorfor satte McLaren seg selv i denne situasjonen med å sende Lando Norris inn i pit først?

– Grunnen til at vi satte oss selv i denne situasjonen er at her på Hungaroring vil du aldri pitte bak biler. Vi har sett med Verstappen hvor vanskelig det kan bli selv om du har nyere dekk og en raskere bil, og derfor ville vi sørge for at selv ved et problem under pitstoppet hadde vi marginen til å sende begge bilene i pit og ligge foran Mercedes og Ferrari, sa teamsjef Andrea Stella til Viaplay. 

– Det innebærer at bilen som lå bakerst i McLaren-duoen ville pitte først. Vi har diskutert dette før løpet, vi er komfortable med det. Vi vet at vi ikke bare har to fantastiske førere men at vi også har to fantastiske lagspillere i McLaren, så vi har råd til å tenke på teamet først og så tenke på våre personlige interesser, fortsatte Stella. 

Flere har også spurt seg om hvorfor Piastri gikk inn i pit to runder etter Norris istedenfor bare en runde senere. 

– Fordi vi ikke ville ha et for langt siste stint, fordi vi var nervøse over varigheten på dekkene. Vi ville sørge for at vi hadde gode dekk helt til siste runde i tilfelle det kom en sikkerhetsbil, og det medførte at vi ikke kunne gå inn i pit for tidlig, sa McLaren-sjefen. 

Formel 1-sesongen fortsetter kommende helg på Spa-Francorchamps. Få full oversikt over alle sendetider i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS