Sergio Perez.

Red Bulls dilemma:

Sergio Perez fremtid avgjøres etter Spa - Liam Lawson klargjøres

Kontrakter er ikke verdt stort mer enn papiret de er skrevet på i Formel 1. Det kan Sergio Perez bli det neste beviset på.

Publisert

FORMEL 1: Sergio Perez er under sterkt press om dagen. Til tross for at han nylig signerte en toårig forlengelse med Red Bull står han i fare for å miste plassen allerede denne sommeren. 

FORMEL 1: Sergio Perez er under sterkt press om dagen. Til tross for at han nylig signerte en toårig forlengelse med Red Bull står han i fare for å miste plassen allerede denne sommeren. 

Under Q1 i kvalifiseringen på Hungaroring krasjet Perez for egen maskin, og han må som en konsekvens av det starte søndagens Ungarn Grand Prix fra 16. startposisjon. For to uker siden krasjet han også under kvalifiseringen på Silverstone. 

– Jeg tror disse forholdene kan sette ut hvem som helst, men det har dessverre vært meg to ganger på rad. Men jeg er fast bestemt på å snu ting, sa Perez ifølge Motorsport.com.

– Det er åpenbart ganske vanskelig å møte media etter disse vanskelige øyeblikkene, men når vi kommer tilbake vil det bli enda søtere, fortsatte han. 

Etter fire pallplasser på de første fem løpene har det vært vanskelig for Perez som nå er nummer seks i førermesterskapet, 137 poeng bak Verstappen. Enkelte rapporter, blant annet fra anerkjente Auto Motor und Sport, påstår at Perez kan miste plassen i Red Bull om han er mer enn 100 poeng bak Verstappen. 

Lawson forberedes

Sergio Perez i aksjon på Hungaroring.

Helmut Marko forteller til Sky Tyskland at en avgjørelse vil falle etter løpshelgen på Spa kommende uke. 

– Vi vil vente til det neste løpet på Spa, og da vil vi ta en avgjørelse, sa Marko.

Om Perez forsvinner er både Daniel Ricciardo og Yuki Tsunoda, som forøvrig begge gikk videre til Q3 lørdag, kandidater. Det er også Liam Lawson som nylig testet Red Bulls RB20 på Silverstone.

– Lawson gjorde ikke bare den testen, han tilbrakte også mye tid i simulatoren for eksempel. Så han er definitivt en kandidat om det kommer til at vi trenger en kandidat, fortsatte Marko. 

Søndagens løp blir altså sammen med den kommende løpshelgen på Spa viktig for Perez som frem til krasjen viste lovende takter på Hungaroring med rundetider relativt nærme Verstappen. Han har også uttalt at han føler seg mer komfortabel med bilen denne helgen. 

Se alle helgens sendetider i vår helgeplanlegger!

Powered by Labrador CMS