Oliver Solberg kjører i år WRC 2.

Toyota-sjefen mener Solberg er klar for Rally1-retur

Etter å ha kjørt mot hverandre høster Oliver Solberg lovord fra Toyotas teamsjef.

Publisert

RALLY: I Finland var det Oliver Solberg som var raskest i WRC 2-klassen, og han tok med det et viktig steg mot en potensiell mesterskapstittel. 

RALLY: I Finland var det Oliver Solberg som var raskest i WRC 2-klassen, og han tok med det et viktig steg mot en potensiell mesterskapstittel. 

På andreplass finner vi Jari-Matti Latvala som igjen var i aksjon, denne gangen altså i Toyotas Rally2-bil. Den egentlig pensjonerte rallyføreren er først og fremst teamsjef for Kalle Rovanperä og co. i Toyota. 

Klar for ny sjanse

Solberg kom opp på det øverste nivået med Hyundai i 2021, men det samarbeidet fungerte dårlig. Siden den gang har han vært å finne i Skoda i WRC 2. Nå mener Latvala at Solberg er klar for å igjen ta steget opp. 

Jari-Matti Latvala.

– Med det jeg har sett her og hans prestasjoner denne helgen kan jeg ærlig talt si deg at jeg synes han er klar for å gå inn i en Rally1-bil, sa Latvala til Dirtfish. 

– Han har virkelig beholdt en veldig god kontroll. Han er fokusert tog han har gjort en veldig god jobb. Og jeg kan se at han er veldig annerledes sammenlignet med hvordan han var or to år siden, fortsetter han. 

Solberg selv er godt fornøyd med de positive ordene han får fra Toyota-sjefen.

– Vel, om han sier det betyr det mye. Først og fremst er han teamsjefen i Toyota som er min drøm. Men i tillegg til det har det vært så kult å kjempe mot han. Jeg har vokst opp med å se på han så det er fantastisk å ha en sånn kamp, sa Solberg. 

Ikke plass hos Toyota

Denne helgen kjørte Solbergs WRC 2-rival Sami Pajari i en av Toyotas Rally1-biler. En lignende mulighet for Solberg ser ikke ut til å bli en realitet med det første. 

– Nei, ikke for øyeblikket. Men jeg mener fra det jeg ser fra kjøringen hans og all jobben han gjør så kan jeg se at han er klar, sier Latvala. 

Det er som kjent vanskelig å få plass på det øverste nivået med så få seter tilgjengelig. Per dags dato ser det vanskelig ut å få plass hos Toyota eller Hyundai. Da gjenstår M-Sport som også var aktuelt før årets sesong, men det ble aldri noe av blant annet grunnet hans sterke relasjon til merkevaren Monster.

Ellers I silly season har forøvrig Hyundai flørtet med tanken å ha en fast tredjefører. Det er naturlig nok interessant med norske øyne ettersom Andreas Mikkelsen kjører et deltidsprogrsm for teamet i år. Samtidig går det rykter om at M-Sports Adrian Fourmaux er aktuell for teamet. 

Powered by Labrador CMS