Ingen var raskere enn Oliver Solberg i WRC 2-klassen i FInland.

Derfor var Rally Finland viktig for Solberg og Ogiers tittelhåp

Rally Finland kan ha vært helt avgjørende for utfallet av årets Rally-VM.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter helgens Rally Finland gjenstår det fortsatt fire runder av årets VM-sesong. Ingenting er avgjort i noen av mesterskapene, men løpet kan likevel ha vært viktig. 

RALLY: Etter helgens Rally Finland gjenstår det fortsatt fire runder av årets VM-sesong. Ingenting er avgjort i noen av mesterskapene, men løpet kan likevel ha vært viktig. 

Kalle Rovanperä kjemper ikke om tittelen i år ettersom han kun kjører et deltidsprogram. Han vant heller ikke helgens løp på hjemmebane etter å ha krasjet fra ledelse på den nest siste fartsetappen. 

Dårlig gikk det også for konkurrentene Elfyn Evans og Ott Tänak som står igjen med 0 poeng i det som for de var et viktig løp med tanke på mesterskapet. 

Ogier kan fullføre

Sébastien Ogier kan ende opp med å fullføre årets VM-sesong.

Konkurrentenes trøbbel førte til at det var Sébastien Ogier som vant løpet. Franskmannen har kun kjørt seks av ni løp ettersom han kun kjører deltid for å hjelpe Toyota i konstruktørmesterskapet, og han står imponerende nok igjen med tre seiere og tre andreplasser. 

Den poengfangsten gjør at han nå er den fremste utfordreren til Thierry Neuville som leder mesterskapet med 27 poeng. Uten at noe er hundre prosent bekreftet medfører det i praksis at Ogier vil fullføre årets sesong og gå for sin niende VM-tittel. Det vil i så fall være en tangering av Sebastian Loebs rekord. 

– Jeg må se men det ser ut som at jeg ikke har noe valt. Det er ikke min prioritet lenger, forteller Ogier ifølge Motorsport.com.

Selv var Ogier mer fokusert på å kritisere det nye poengsystemet som innebærer at det deles ut poeng på lørdag før alt nullstilles til en «supersøndag» med nye poeng i spill. Han ser ikke lenger den sammen verdien i en eventuell VM-tittel med det gjeldende systemet.

– Det er en vits og det devaluerer dette mesterskapet enda mer. Det vil være en vinner på slutten men vil det være den som fortjener det? Hvem vet, sier Ogier. 

Avgjørende poeng for Oliver

Også i WRC 2 kan løpet ha vært avgjørende. Norsk-svenske Oliver Solberg vant løpet i klassen, og han tok med det sesongens tredje seier. Forøvrig ble han også nummer fem totalt ettersom så mange i toppklassen møtte på problemer underveis. 

– Å vinne i Finland er en virkelig, virkelig stor greie. Å gjøre det to år på rad, er fantastisk. I kveld kan vi feire, men så må vi fokusere for å prøve å fullføre jobben og vinne VM-tittelen, sa Solberg etter løpet.

For Solberg var dette løpet spesielt viktig fordi at hans nærmeste rivaler i mesterskapet ikke var på plass for å kjempe om poeng. Dermed ble det viktig for Solberg å ta full pott. I WRC 2 nominerer man syv løp hvor man plukker poeng, og av de syv løpene har man muligheten til å stryke et av resultatene. Solberg krasjet ut i Portugal, og det er dermed det løpet han vil stryke. Det betyr samtidig at han i praksis må levere et toppresultat hver gang han kjører. Med tre seiere og to andreplasser ligger han godt an i tittelkampen. 

Bak han i mesterskapet er det Sami Pajari og Yohan Rossel som er hans skarpeste konkurrenter. Pajari står i likhet med Solberg med en tellende null-poenger, og resultatene i de fire løpene han har kjørt til nå er marginalt svakere enn Solberg. Rossel har på sin side kun kjørt fire av syv løp og det er ventet at han kan bli en skummel konkurrent i asfaltløpene som venter. Med en seier, to andreplasser og en femteplass han potensielt kan stryke om han ikke støter på større problemer ligger franskmannen godt an, men det gjør som nevnt også Solberg. Se mesterskapsstillingen her! 

Rally-VM fortsetter i Hellas fra 5. til 8. september. Utover høsten venter også Chile, Sentral-Europa og Japan. 

Powered by Labrador CMS