Oskar Biksrud og Roar Lindland under Porschefestivalen 2024.

Tok vågal sjanse - nå håper de at reisen kan fortsette

Oskar Biksrud tok sammen med Roar Lindland en stor sjanse da han hoppet rett opp til Porsche Carerra Cup Skandinavia. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: I 2023 ble Oskar Biksrud norgesmester i GT5-klassen, og like etterpå var han finalist i konkurransen «Bilsporttalentet». 

RACING: I 2023 ble Oskar Biksrud norgesmester i GT5-klassen, og like etterpå var han finalist i konkurransen «Bilsporttalentet». 

Siden den gangen hadde ikke Biksrud kjørt en løpsbil så mye som en meter, før han sist helg var på plass under Porschefestivalen på Rudskogen. Der imponerte han med 8. og 9. plass i det som var ungguttens første løp i Porsche Carerra Cup Skandinavia. 

– Det er veldig gøy. Vi har hatt bra progresjon gjennom hele helgen, så jeg må si meg fornøyd etter en sånn opplevelse, forteller Oskar Biksrud til Parc Fermé. 

Stor overgang

Overgangen fra GT5 var naturlig nok stor, både med tanke på fart og prisklasse. 

Oskar Biksrud i aksjon på Rudskogen.

– Det var litt uvant med stående start og å virkelig fighte ordentlig med biler som koster litt mer enn den GT5-bilen, sier han. 

På sidelinjen står Porsche-veteran Roar Lindland. Han har fulgt opp Biksrud siden i vinter, og målet var å kunne kjøre løp på Rudskogen. Han lot seg imponere av 18-åringen. 

– Det vi så i går og i dag det er ganske spesielt, så han har gjort en fantastisk bra jobb, forteller Lindland. 

Tok stor sjanse

Men egentlig var planen å stille opp i Porsche Sprint Challenge. Da det kom en mulighet til å hoppe rett opp til Carrera Cupen grep de den med begge hender, selv om det medfører en viss risiko. 

– Det var vågalt, og vi var klar over at det kunne være litt stor fallhøyde men etter hvert som jeg har blitt kjent med Oskar og sett hva denne nye generasjonen sim-førere er kapable til så har han gjort det på et mesterlig vis denne helgen her, sier Lindland. 

Hva som blir det neste for Biksrud er fortsatt uvisst. Slik det ofte er spiller lommeboken en avgjørende rolle.

Ønsket er å få på plass en fullverdig satsing i Carrera Cupen neste sesong. 

– Akkurat i dag så ville det vel vært sånn at vi kunne bare tenke oss å fortsette med det her, forteller Lindland.

– Jeg er med på mer jeg!, avslutter Biksrud. 

Powered by Labrador CMS