Hun slo til med seier på hjemmebane, og nå leder Isabell Rustad mesterskapet.

Isabell Rustad:

Drømmer om gull og Carrera Cup

Isabell Rustad imponerte med seier på hjemmebane, og nå sitter hun i pole position i sammendraget før sesongens siste løpshelg. 

Publisert

RACING: For to år siden fikk Isabell Rustad et gjennombrudd som debutant i Porsche Sprint Challenge Skandinavia på hjemmebane på Rudskogen. To år senere var hun igjen på plass, og denne gangen ble det seier. 

RACING: For to år siden fikk Isabell Rustad et gjennombrudd som debutant i Porsche Sprint Challenge Skandinavia på hjemmebane på Rudskogen. To år senere var hun igjen på plass, og denne gangen ble det seier. 

I mesterskapet ble det også viktige poeng for Rustad som nå leder sammenlagt foran teamkamerat Wilmer Wallenstam. 

– Det er veldig stas, og at jeg tar over mesterskapsledelsen akkurat her er jo veldig kult. Jeg har to seiere fra før i år og pallplasser her fra tidligere år, men det var det å ta seieren her jeg håpa på, forteller Isabell Rustad til Parc Fermé.

Norsk suksess

Isabell hadde sikret pole position i begge løp, og ved første mulighet holdt hun unna til seier. 

– Det var veldig gøy. Jeg tok starten og leda hele veien, også ble jeg utfordret på slutten der, men jeg følte jeg hadde grei kontroll så det var veldig gøy, sa Rustad. 

Isabell Rustad stormet inn til seier på hjemmebane.

Målet var naturlig nok å gjenta suksessen i løp to, men etter et sammenstøt med teamkamerat Wilmer Wallenstam i starten kom Eivind Lie, Ole William Nærsnes og nevnte Wallenstam alle seg forbi Rustad. 

Etter hvert beordret dommerne at Wallenstam måtte slippe Rustad forbi igjen grunnet hendelsen, men hun måtte se seg slått av sine to norske konkurrenter. 

– Det siste løpet gikk kanskje ikke helt som forventa. Jeg startet jo først og da har man jo lyst til å fullføreeeeeeeeee, sa Isabell Rustad før hun ble dynket i champagne av eget team. 

Etter at dynkingen var ferdig fortsetter Rustad: 

– Det var jo litt dritt da, men det er sånt som skjer i racing at man krasjer og det er vel en del av gamet dessverre. 

Stabil

Isabell Rustad nølte ikke med å bidra i seiersfeiringen av Eivind Lie, selv om hun gjerne skulle kapret seieren selv.

Seieren på Rudskogen er Rustads tredje for sesongen. Det er to færre en teamkamerat Wilmer Wallenstam, men ungjentas stabilitet har likevel ført henne frem til ledelse i mesterskapet. Hun har nemlig vært på pallen i samtlige løp denne sesongen. 

– Det er veldig stabilt og det er det som gjør at jeg tar over mesterskapet også. Jeg har vært der hele veien, så får vi se hvordan det går på Mantorp, forteller Rustad. 

Løpshelgen på Mantorp senere i september er årets siste, og den blir med andre ord helt avgjørende i mesterskapet. Rustad har syv og et halvt poeng å gå på ned til Wallenstam. 

Mesterskapsleder Rustad er spent på det som venter. 

– Det er første gang jeg gjør det. Jeg vet ikke hvordan det blir der, han har aldri kjørt der med den bilen så vi får se hvordan det kommer til å gå der. 

Usikker fremtid

Fortsatt gjenstår altså viktige løp for Rustad som også er finalist i «Bilsporttalentet» om en ukes tid. Men etter hvert er det neste sesong som vil stå i fokus, og utover at hun ikke skal fortsette i Sprint Challenge er ingenting avgjort. 

– Jeg vil ikke gå ned til GT4, hvertfall ikke i Skandinavia, så får vi se hva det blir, forteller Rustad om Sprint Challenge som neste sesong ikke vil inkludere GT3-biler. 

Isabell Rustad leder an i mesterskapet før sesongens siste løpshelg.

Håpet er, slik det også var i fjor, å kunne ta steget opp til Carrera Cup. Om det blir mulig økonomisk er dog usikkert. 

– Det er ikke noe å legge skjul på at det er det jeg håper på. Men vi får se, det er budsjettet som stopper det så vi får se hva vi får på plass. 

At økonomien setter en stopper for ambisjoner på banen er ikke noe nytt fenomen i bilsporten, men det gjør det ikke mindre frustrerende. 

– Det er jo litt kjipt på en måte, målet i år var jo å kjøre Carrera Cup men vi fikk ikke på plass budsjett og da ble det Sprint Challenge. Det er jo «fair» det, men det hadde vært moro om det ikke var pengene som stoppet det, men sånn er det, avslutter Isabell Rustad. 

Powered by Labrador CMS