Det ble seier for Eivind Lie på Rudskogen.

Eivind (21) slo til med seier i Sprint Challenge - nå vil han kjøre på fulltid

Eivind Lie rundet av en strålende sesong med seier i Porsche Sprint Challenge på Rudskogen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Under helgens Porschefestival på Rudskogen ble det kjørt to løp i Porsche Sprint Challenge, og i motsetning til normalen var det denne gangen tre nordmenn til start. 

RACING: Under helgens Porschefestival på Rudskogen ble det kjørt to løp i Porsche Sprint Challenge, og i motsetning til normalen var det denne gangen tre nordmenn til start. 

I tillegg til Isabell Rustad som kjører sin andre fulle sesong i mesterskapet var nemlig Eivind Lie og Ole William Nærsnes på plass. Nærsnes kastet seg med ved samme anledning i fjor og vant den gangen et løp. Lie er på sin side nybakt Norgesmester i GT3-klassen. 

Norsk dominans

I det første av to løp var det Rustad som tok seieren foran Lie og Nærsnes, mens i det andre løpet var det Eivind Lie som vant foran Nærsnes og Rustad. 

Med andre ord ble det trippelt norsk ved begge anledninger, og for Lie ble det altså seier i det som for han er et helt nytt mesterskap. 

Isabell Rustad sørget for at feiringen ble gjort på riktig vis.

– Det er klart det er stort. Det er noe av det største jeg har gjort i karrieren min til nå, som ikke har vart så lenge vel og merke, men dette er bare starten, forteller Eivind Lie til Parc Fermé.

I et tett felt klarte Lie å ta ledelsen i løpet i kamp med blant annet Nærsnes. Når den jobben var gjort var hovedmannen selv ganske komfortabel. 

– Nærsnes var ganske tett på i starten så da var jeg litt stressa, men når jeg tok starten så var det egentlig ikke noe tvil.

Hele helgen har i det hele tatt vært en stor opplevelse for 21-åringen. 

– Jeg er helt overvelda. Kjempefornøyd med hvordan bilen funker, og jeg har ikke ord. 

Vil satse på fulltid

Eivind Lie imponerte i debuten. Nå ønsker han å kjøre full sesong i Sprint Challenge.

At sesongen rundes av med et innhopp i Sprint Challenge på Rudskogen var ingen tilfeldighet. Målet var å tiltrekke seg oppmerksomhet samtidig som han fikk konkurrert på høyt nivå. 

– Det har vært en plan hele sesongen om å få muligheten til å vise oss frem på akkurat det løpet her. Det er her det er flest tilskuere og muligheter til sponsorer, forteller 21-åringen.  

– Det er dette som er mest prestisjefylt med vanvittig god konkurranse. Ikke det at det er dårlig konkurranse i GT3, men her får jeg virkelig vist meg frem mot den nordiske eliten. Så jeg er kjempefornøyd, fortsetter han. 

Og neste sesong er håpet å kjøre i Porsche Sprint Challenge på fulltid. 

– Vi må prøve å skaffe nok spons og ressurser til neste sesong, så får vi se. Visst ikke er planen enten GT1 eller GT3, sier Lie. 

Powered by Labrador CMS