Martinius Stenshorne under torsdagens aktiviteter i forkant av løpshelgen på Spa-Francorchamps.

Slik skal Martinius stabilisere seg i Formel 3-teten

Med kun to løpshelger igjen av årets Formel 3-sesong handler det ikke lenger bare om å lære. Nå sikter han mot suksess i hovedløpene. 

Publisert

FORMEL 3: Martinius Stenshornes første Formel 3-sesong er snart over. To løpshelger gjenstår på Spa-Francorchamps og Monza før en lang pause venter for unggutten. 

FORMEL 3: Martinius Stenshornes første Formel 3-sesong er snart over. To løpshelger gjenstår på Spa-Francorchamps og Monza før en lang pause venter for unggutten. 

Så langt i år har det blitt en seier, en andreplass og en fjerdeplass i sprintløp, men han har til gode å ta poeng i de mer anerkjente hovedløpene. Nøkkelen til å også levere et godt resultat på søndag ligger i kvalifiseringen, og selv om det ikke har blitt fulltreffer der de siste løpshelgene er Stenshorne optimistisk med tanke på farten han har inne. 

– Jeg føler faktisk at farta har vært ganske bra de fire siste løpshelgene, og vi har hatt bra fart i løp som vi har vist ved flere forbikjøringer, forteller Martinius Stenshorne til Parc Fermé. 

Har farten inne

Martinius Stenshorne i forkant av Formel 3-helgen på Spa-Francorchamps.

Naturlig nok er målet å levere varene i kvalifiseringen, eller i tidkjøringen som Stenshorne selv kaller det, for å posisjonere seg til å innkassere topplasseringer på slutten av sesongen. 

– Det er det å gjøre en bra tidkjøring begge helgene som kommer til å være målet. Jeg føler at vi har resten. Det har vært noen små utfordringer. I Barcelona var det greit, på Red Bull Ring og Hungaroring var det jo litt vanskeligere. Men farta i løpene har alltid vært bra. 

Om kvalifiseringen først sitter som et skudd er Stenshorne selvsikker på at han sammen med Hitech har totalpakken som kreves for å kjempe helt i toppen. 

– Jeg føler vi kan være ganske nærme, og jeg føler vi er nærmere og nærmere Browning også som kjemper om mesterskapet. De har gjort om bilen litt for min del sammenlignet med Browning, og det har jeg vært veldig fornøyd med. 

Usikker på veien videre

– Hva har du lært i Formel 3 så langt?

– Det å starte helga mer forberedt og vite litt mer hva man skal gjøre før man kommer på banen. De to-tre første helgene i mesterskapet så var det noen småting som ikke var helt topp, og jeg klarte ikke helt å bli vant med bilen, men det er mye bedre nå. 

Neste sesong skal etter All Road Managements plan også tilbringes i Formel 3, men ingenting er kjent angående hvilket team han skal kjøre for. 

– Det er ikke noe jeg tar noe styring på eller tenker noe særlig over. Jeg prøver bare å gjøre det så bra som mulig og hva så bra resultater som mulig også kommer muligheten. Men det er ikke jeg som tenker så mye på det, forteller Stenshorne som i tillegg til å være en del av All Road Management er en del av McLarens juniorprogram. 

Om det skulle bli en ny sesong i Hitech er ikke det i utgangspunktet noe Stenshorne selv stiller seg skeptisk til. 

– Jeg føler at farta har vært ganske bra i det siste så jeg tenker at det ikke hadde vært noe dumt, men det er mye som spiller inn som de tenker på som kanskje ikke jeg tenker på så vi får se hva det blir. 

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps denne helgen for å følge Formel 1, 2 og 3. Følg med i våre kanaler for mer innhold!

Powered by Labrador CMS