Dennis Hauger etter fredagens Formel 2-kvalifisering.

Hauger endrer startprosedyren - optimistisk før løpene

Dennis Hauger ble nummer ni i fredagens kvalifisering, men han er likevel optimistisk foran løpene i Belgia.

Publisert

FORMEL 2: Dennis Hauger endte fredagens Formel 2-kvalifisering på Spa-Francorchamps som nummer ni. Nordmannen starter dermed som nummer to i lørdagens sprintløp, og som nummer ni i søndagens hovedløp. 

FORMEL 2: Dennis Hauger endte fredagens Formel 2-kvalifisering på Spa-Francorchamps som nummer ni. Nordmannen starter dermed som nummer to i lørdagens sprintløp, og som nummer ni i søndagens hovedløp. 

Selv forteller Hauger at han ikke fant flyten rundt den spektakulære banen. 

– Jeg slet litt med flyten generelt. Hadde ikke helt den balansen som jeg ønsket på de myke dekkene som jeg hadde på harde og medium-dekkene på trening. Det satt bare ikke, det var ikke den perfekte runden og ikke den perfekte runden, og da ble det som det ble, forteller Dennis Hauger til Parc Fermé like etter kvalifiseringen. 

Optimistisk før løpene

Dennis Hauger i aksjon på Spa-Francorchamps.

Selv om kvalifiseringstempoet ikke var på samme nivå som tidligere i år er ikke Hauger spesielt bekymret for at også løpsfarten er svakere denne helgen. Han er mest spent på hvordan det vil bli å ta vare på dekkene. 

– Det er noe annet i løpene sånn sett. Jeg kjenner at dekkene går ganske fort her kontra i fjor, så det blir spennende å se om det har endret seg litt med den nye asfalten og en ny bil. Så det kan hende det blir litt endringer på løpene og at man må ta vare på dekkene enda mer, men vi får bare se, forteller Hauger om helgens løp. 

Under sprintløpet med Hauger fra første rad er det meldt regn, noe som kan begrense mulighetene for forbikjøringer. Søndag er det større muligheter for tørre forhold og flere forbikjøringer.

– Når du først starter et stykke bak, er det greit at det er her?

– Ja, det kunne vært verre. Nå er vi på en måte i en topplassering i morgen der det kan bli vått, og uansett så er det mye som kan skje rundt her hvis man har farten. Det gjelder bare å fokusere på det vi kan, så tror jeg det kan bli bra.

Endrer startprosedyre

I forkant av helgen har den største bekymringen vært løpsstartene etter at det har vært en ødeleggende faktor flere ganger. Det har nå blitt gjort endringer man håper skal gi et bedre resultat. 

– Vi har gjort noen endringer nå som går litt mer mot den retningen jeg har. Jeg og Franco har hatt litt forskjellige prosedyrer i det siste. Og jeg gjør egentlig det teamet sier vi skal gjøre, så gjør jeg noe annet. Men det har rett og slett ikke funka for meg med hvordan vi har gjort det. 

Under treningen, som heldigvis for Hauger og MP ble kjørt under tørre forhold, fikk de testet starten. Det føltes bra og Hauger har dermed mer selvtillit.

– Så vi har endra noen ting nå som føltes ganske mye bedre på trening. Jeg er ganske selvsikker på at vi kan få grei start denne helgen. Så vi får vente og se, men trening var ganske bra, så jeg tror det blir ok, avslutter Dennis Hauger. 

Powered by Labrador CMS