Mohammed Ben Sulayem.

FIA-presidenten langer ut mot pressen:

Slik har han blitt upopulær

FIA-president Mohammed Ben Sulayem føler seg urettferdig behandlet. 

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: President i det internasjonale bilsportforbundet Mohammed Ben Sulayem befinner seg ofte under kritisk søkelys fra fans, førere og andre aktører. Spesielt har det vært flere kontroverser i sammenheng med hans involvering i Formel 1-sirkuset.

FORMEL 1: President i det internasjonale bilsportforbundet Mohammed Ben Sulayem befinner seg ofte under kritisk søkelys fra fans, førere og andre aktører. Spesielt har det vært flere kontroverser i sammenheng med hans involvering i Formel 1-sirkuset.

Nylig uttalte FIA-presidenten at forbundet får for lite anerkjennelse for jobben de gjør. Nå kommer nye uttalelser hvor han fremhever at han personlig har blitt urettferdig behandlet av britisk media. 

Kritisk til media

Stemningen er ikke alltid like god mellom førerne og FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

Han er ikke den første som mener at britisk media behandler aktører i sporten urettferdig. I et nylig intervju snakket Adrian Newey om at både Max Verstappen og Sebastian Vettel har blitt urettferdig behandlet av britisk presse. Det er disse uttalelsene Ben Sulayem følger opp når han snakker om hvordan han selv har blitt behandlet. 

– Jeg respekterer Max fordi jeg er en fører. Jeg var en mester og jeg respekterer vinnere og mestere. Jeg ser at han har hatt sin del, men la oss snakke om meg. Hvis du ser på de britiske mediene og hva de gjorde mot meg. For guds skyld, de dømte meg, forteller Ben Sulayem til Motorsport.com

– De anklaget meg ikke, men de fortsetter. Og bryr jeg meg? Nei. Hvorfor? Fordi hva er de ute etter? De er ute etter å selge og få mer dekning for seg selv. Men de har ikke noe makt over meg og FIA, fortsetter FIA-presidenten.

Tre år med kontroverser

Ben Sulayem kom inn som FIA-president i desember i 2021, og han har siden det vært involvert i en rekke kontroverser. Spesielt har han vært tett på Formel 1, noe som har gjort at blant annet rally-folket har savnet prioritering. 

Presidentskapet startet med evalueringen av det kontroversielle løpet i Abu Dhabi i 2021, og flere mener at den ikke var god nok.

I starten av 2023 gjorde han seg upopulær da han forsvarte en regelendring som innebar at førere og andre aktører ikke kunne fremme såkalte ikke-nøytrale uttaleser uten å ha fått tillatelse. Det ble tolket til å eksempelvis involvere markeringer mot rasisme, og dette ble dårlig mottatt hos førerne. 

I samme periode uttalte han seg om et mulig salg av Formel 1-rettighetene, noe rettighetshaver Liberty Media ikke satte spesielt stor pris på. Fra start var Ben Sulayem også svært positiv til Andrettis Formel 1-søknad, og det skapte konflikt med Formel 1 som til slutt avslo amerikanernes søknad.

Gjenvalg

Mohammed Ben Sulayem tar gjerne fatt på en ny periode som president.

Det siste i rekken er reaksjoner mot banning blant Formel 1-førerne. 

– Vi må differensiere mellom sporten vår, motorsport, og rap-musikk, sa Ben Sulayem til Autosport. 

Det medførte reaksjoner fra flere av førerne. Lewis Hamilton mener uttalelsen kan ha en rasistisk undertone, mens Max Verstappen valgte å avholde en egen pressekonferanse utenfor FIA-regi etter at han ble tildelt noe så sjeldent som en samfunnssstraff for å banne under en tidligere pressekonferanse. 

Neste år skal Ben Sulayem opp til gjenvalg om en eventuell ny periode som FIA-president. Om det kommer en motkandidat tar han tilsynelatende det med knusende ro. 

– Om det er noen som vil ha et løp mot meg blir jeg mer enn glad. Vi snakket om demokrati. Det er demokrati hele tiden, ikke litt av tiden. Så jeg er mer enn glad, forteller Ben Sulayem om muligheten for å få en motkandidat i valget. 

Powered by Labrador CMS