Monaco 2018, et av flere minneverdige øyeblikk i Daniel Ricciardos karriere.

Øyeblikkene vi husker fra Daniel Ricciardos karriere

Daniel Ricciardo kan se tilbake på en lang karriere med både gleder og skuffelser. Her er noen av øyeblikkene vi husker.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Torsdag ble det bekreftet at Daniel Ricciardo erstattes av Liam Lawson i Red Bulls B-lag Visa RB. Avskjeden var ventet, og uten at det hadde kommet noen offisiell bekreftelse ble det hele markert ved raskeste runde og «driver of the Day» under løpet i Singapore sist helg. 

FORMEL 1: Torsdag ble det bekreftet at Daniel Ricciardo erstattes av Liam Lawson i Red Bulls B-lag Visa RB. Avskjeden var ventet, og uten at det hadde kommet noen offisiell bekreftelse ble det hele markert ved raskeste runde og «driver of the Day» under løpet i Singapore sist helg. 

Sjansen for nok en retur til Formel 1-griden regnes som liten til tross for at Sauber fortsatt har et ledig sete, og at Sergio Perez stadig er under press i Red Bull. 

Den første seieren

Daniel Ricciardo er en av tre førere som har kommet opp fra Red Bulls juniorakademi og vunnet løp, men det hele startet faktisk med i HRT-teamet i 2011 før han kom inn i Toro Rosso de to påfølgende sesongene. 

Daniel Ricciardo imponerte stort for Red Bull i 2014. Her fra feiringen av sin første seier i Canada.

I 2014 ble han satt sammen med fire ganger verdensmester Sebastian Vettel i Red Bull. Det var Mercedes som hadde truffet blink med de nye hybrudmotorene, men Ricciardo hadde likevel en fantastisk sesong. Den første av tre seiere dette året kom i Canada etter å ha tatt over ledelsen fra Nico Rosberg helt mot slutten av løpet. 

I Ungarn klarte han å komme seg forbi både Hamilton og Alonso til nok en seier, og på Spa fulgte han opp med sin tredje. Ricciardo kom kanskje inn i Red Bull akkurat litt for sent for å nyte godt av teamets dominans, men han viste seg som en av de absolutt raskeste førerne på griden. 

Etterlengtet Monaco-jubel

Et viktig element ved Daniel Ricciardo er selvsagt shoey-feiringen. Her etter seieren i Monaco i 2018.

De to neste sesongene bød på en mindre konkurransedyktig bil, men i Malaysia ble det en ny seier i 2016. Ikke minst ble også shoey-feiringen introdusert etter andreplassen på Hockenheim samme sesong. 

I 2016 startet Daniel Ricciardo også fra pole position I Monaco, men på en av de mest legendariske banene i Formel 1 ble det ikke suksess denne gangen. Et langvarig pitstopp spolerte seiersjansene. 

Men suksessen skulle komme til slutt. I 2018 startet han igjen i pole, men underveis så det ut til å ryke nok en gang. Manglende motorkraft var i ferd med å ødelegge alt, men han holdt unna til en av de mest minneverdige seierne i karrieren. 

Red Bull-exiten

Daniel Ricciardo forlot Red Bull etter 2018-sesongen til fordel for Renault.

Før det ble suksess i Monaco vant Ricciardo også i Baku i 2017 etter en fantastisk forbikjøring, og i Kina i 2018 dominerte australieren løpet. Men så var det plutselig slutt på Red Bull-eventyret. 

Overraskelsen var stor da Daniel Ricciardo forlot Red Bull til fordel for Renault etter 2018-sesongen. Like mye som et lysende smil og imponerende løpsseiere er det de feilaktige karrierevalgene vi vil huske fra Ricciardos karriere. 

Han kunne ikke vite hvor bra det ville gå for Red Bull de neste årene, og vi vil aldri vite om Ricciardo kunne levert på et godt nok nivå til å nyte av godene. Likevel er det naturlig å se tilbake på denne korsveien som stedet hvor det gikk galt i hans karriere. 

Comeback-seieren

I Renault ble det aldri noen seiere, og to sesonger senere dro videre til McLaren. Her slet han med å holde følge med unggutten Lando Norris. Det eventyret endte med at Ricciardo sto utenfor Formel 1-griden etter 2022-sesongen. 

Men også i McLaren-tiden finner vi et lysende høydepunkt. Etter et godt sprintløp og en gridstraff til Valtteri Bottas startet Ricciardo på første rad ved siden av Max Verstappen. Han tok imponerende nok ledelsen, og etter et intenst løp som også ble preget av den famøse krasjen mellom Verstappen og Hamilton var det Ricciardo som holdt unna til seier. Hans åttende i karrieren, og ikke minst den siste i rekken. 

Midt i 2023-sesongen kom han tilbake på Formel 1-griden i AlphaTauri, som før årets sesong skiftet navn til Visa RB. Dog tok det ikke lang tid før han ble satt på sidelinjen med en håndleddsskade, og kanskje er det derfor han nå er ferdig i teamet. Inn kom nemlig Liam Lawson, og han imponerte i sitt innhopp. Et drøyt år senere har reisen kommet til sin slutt, men for en reise det har vært.

Powered by Labrador CMS