Dennis Bjerke, her fra Gokart-NM på Andebu i august.

Stor deltagelse i Sverige:

Slik gikk det med de norske førerne

Blant den norske gjengen finner vi en rekke ulike skjebner fra helgens gokart-løp i Göteborg. Gledelig nok kunne to nordmenn ta steget til toppen av seierspallen.

Publisert

GOKART: Sist helg ble et av Skandinavias største gokart-løp kjørt, «Göteborgs Stora Pris», og en rekke nordmenn benyttet muligheten til å ta turen over grensa.

Flere av de markerte seg også med gode plasseringer. Slik gikk det med de norske i de ulike klassene.

Stenshorne i pole

Martinius Stenshorne.

Den mest stjernepregede deltakelsen finner vi ved Formel 3-fører Martinius Stenshorne. 18-åringen, som brukte sommerpausen til å være mekaniker ved flere anledninger, bruker nå tiden etter at årets Formel 3-sesong er ferdig til å kjøre gokart.

I Göteborg gikk det unna for Stenshorne som sikret seg beste startspor i finalen i klassen, men det endte med et sammenstøt og brutt løp i første sving.

Norske seiere

Bedre gikk det for årets norgesmester Benjamin Fuglesang som vant den aktuelle finalen fra tredje startspor.

I samme klasse ble fjorårets norgesmester Finn Erik Rismyhr nummer syv, Tobias Schønberg nummer ni, Ove Vassbø nummer 11 og Cyrus Aanestad Gargari nummer 12.

I klassen Senior 125 ble det også norsk seier. Her var det Dennis Bjerke som stakk av med seieren foran den svenske duoen Filmer Svahn og Oliver Kinnmark.

Her deltok også Bilsporttalentet-aktuelle Elina Lie Rolfsen, som endte på 13. plass i finalen, mens Audun Larssen ble nummer 24. Nicklas Dotsetsveen og Philip Svendsen måtte bryte finalen, mens Ina Karine Rostad ble diskvalifisert for å ha en for lett gokart.

Stor deltagelse

I Junior 125 var det Alexander Rogstad som ble den beste norske føreren på niendeplass. Noah Antonsen ble på sin side nummer 16, mens Sebastian Grøndal-Eeles ble nummer 26. Linnea Jensen måtte bryte løpet.

Patrick Kirstiansen sikret mer norsk palljubel med andreplass i klassen Junior 60. Ole Alexander Sørlie Smistad rullet inn til 10. plass, og Dominic Opsahl ble nummer 18 i samme finale. Christian Gjestrumbakken måtte bryte finalen.

I Micro-klassen var det Marcus Aalberg som forsvarte det norske flagget, og han rullet inn til åttendeplass i finalen.

I tillegg deltok Fredrik Wold i Rotax Junior, men han fullførte ikke finalen. Noan Antonsen som kjørte i OK Junior led samme skjebne med brutt i finalen.