Benjamin Fuglesang var suveren under årets Gokart-NM på Andebu, i KZ2-klassen som er mesterskapets raskeste karter og den eneste klassen med gir.

Endelig kom NM-tittelen - nå sikter Benjamin (17) mot VM

Etter at Benjamin Fuglesang sikret en etterlengtet NM-tittel i gokart er blikket vendt utover landegrensene mot større mål. 

Publisert

GOKART: Sist helg var det duket for Gokart-NM på Andebu, og blant alle norgesmesterne finner vi en suveren vinner i KZ2-klassen. 

GOKART: Sist helg var det duket for Gokart-NM på Andebu, og blant alle norgesmesterne finner vi en suveren vinner i KZ2-klassen. 

For etter en helg med varierende værforhold var det Benjamin Fuglesang som i finalen krysset mållinjen først, 13,7 sekunder foran de andre. 

– Det gikk jo bra det! Det kunne ikke gått så mye bedre egentlig, forteller Benjamin Fuglesang til Parc Fermé.

Og det var en etterlengtet tittel for Fuglesang som har vært å finne i toppen i flere år.

– Det var et høydepunkt. Det har jeg venta på lenge, Jeg har vært nærme flere ganger, men du vet jo hvordan det er i motorsport. Det er ikke alltid det går veien. Jeg har vel egentlig gått og venta på en NM-tittel siden 2020, så det var veldig deilig å endelig nå helt opp, forteller 17-åringen.

Se hvem som havnet på pallen i alle klasser her!

Kjører for gøy

Etter mange år i gokart tok han steget opp til Formula Nordic i 2022, men det ble med det ene året uten at det materialiserte seg til andre muligheter i bil. 

Som for så mange andre ble det vanskelig å finansiere en videre satsing, men han har holdt gokart-karrieren i gang med stor glede. Etter flere år i andre klasser er det nå KZ2 med gir som gjelder. 

– Jeg slutta med bilsatsinga da jeg slet med å finne sponsorer og mista litt motivasjonen, men jeg fortsatte med gokart da fordi jeg synes det er så gøy.

Fuglesang har også vært aktiv i simracing der han i 2020 ble norgesmester på første forsøk. Det skjedde som en del av EVEN Managements ungdomssatsing, hvor han i to år var med som en av fire lovende førere.

Men selv om unggutten har et talent også for den virtuelle racingen er ikke det en vei han ønsker å utforske videre. 

– Det har jeg vært ganske klar på fra dag en at det var kjøring i det virkelig liv jeg hadde lyst til å holde på med, og om det ikke ble noe av det hadde jeg heller lyst til å holde på med andre ting, slår han fast. 

Benjamin Fugelsang dynkes i champagne av «veteran» og bronsevinner Stian Paulsen.

Sikter mot VM

Til tross for at 17-åringen ikke satser på en bilsportkarriere med det første sikter han fortsatt mot ambisiøse mål. Om alt går som ønsket vil han være på start i Gokart-VM i oktober. 

– Jeg fikk jo veldig lyst nå etter at jeg vant NM. Det ga jo en ekstra boost. Da var liksom et mål nådd, også kan man gå videre og prøve på andre ting.

Årets mesterskap kjøres i Portugal på en raskere bane enn det han er vant til hjemme i Norge. Likevel tror Fuglesang at han selv og andre norske førere kan hevde seg internasjonalt med gode forberedelser. 

– Jeg tror at veldig mange som kjører gokart i Norge hadde gjort det bra i utlandet om de hadde hatt muligheten, men hovedporblemet er jo at man ikke for nok trening sammenlignet med de som er der nede og kjører hele tiden, forteller unggutten.

Om Benjamin først tar turen nedover for å konkurrere på det øverste nivået vil han gjøre det han kan for å være best mulig forberedt. 

– Om man først skal gjøre det er det viktig å gjøre det fullt ut, ikke bare sånn halveis, slår han fast.

Planen er å sende ned eget chassis og egen motor til Portugal ettersom det er det han er mest komfortabel med, og helst vil han rekke et testløp i forkant av selve mesterskapet. I tillegg krever utfordringen som venter spesifikk trening. 

– Jeg går på toppidrettslinje så jeg kommer til å gjøre om treningen min til å være enda mer fokusert på kjøringen for det er veldig krevende baner med høy hastighet og mye g-krefter, så nakken får nok et helt annet trykk enn på de norske banene, forteller Fuglesang som anslår at man i Portugal oppnår en hastighet på over 160 kilometer i timen. 

Gokart-VM kjøres fra 10. til 13. oktober. 

Powered by Labrador CMS