Petter Sæves Waskaas i aksjon under Rally Hedemarken.

Slik endte Rally-NM

Årets NM-sesong er overstått, og mye ble avgjort i den siste av seks runder. 

Publisert Sist oppdatert

RALLY: I år ble det kjørt seks løp i Rally-NM. Tre på snø, to på grus og et på asfalt. Dog har ikke alle løp vært avgjørende ettersom man i år skulle stryke et løp. 

RALLY: I år ble det kjørt seks løp i Rally-NM. Tre på snø, to på grus og et på asfalt. Dog har ikke alle løp vært avgjørende ettersom man i år skulle stryke et løp. 

Nyere firehjulstrekk

I toppklassen har det i år stått mellom Henning Solberg og Frank Tore Larsen. Som mange nok har fått med seg så det bra ut for Frank Tore Larsen på forhånd, og etter SS8 gjorde han også unna seiersintervjuet. Men trøbbel på Grunnen til at det ender sånn er at Larsen og kartleser Lars-Håkon Lundgreen allerede hadde brutt et løp, nærmere bestemt Rally Hadeland. Derfor hadde han ikke råd til en null-poenger til.

Anders Grøndal har solgt bilen og stilte ikke til start under Rally Hedemarken, men han hadde allerede sikret bronsen i mesterskapet. Se hele listen her!

Nyere tohjulstrekk

I klassen for nyere tohjulsdrevne biler hadde Steve Røkland allerede sikret gullet og solgt bilen før helgens løp, men han var likevel på plass som kartleser for sølvjagende Herman Lie-Nilsen. 

Og det endte med sølv for Lie-Nilsen, mens det var Marius Solberg Hansen og Erik Storø som kapret bronsen. Se hele listen her!

Eldre firehjulstrekk

Ole Gunnar Skogli og kartleser Anders Nygård var i aksjon på Hedemarken, men de hadde allerede sikret gullet. Her var det i større grad spenning om sølvet.

Med seier var det Petter Sæves Waskaas og Henrik Johannessen som sikret sølvet, og det med kun tre tellende resultat fra årets sesong. Han har nemlig kun kjørt fem løp, og to av de endte med null poeng, men med seier i de tre resterende løpene ble det likevel andreplass. Bronsen gikk til Fredrik Magnussen og Truls Briskelund. Se hele listen her!

Eldre tohjulstrekk

Med fullført løp ble det NM-gull til Anders Kjær og Gøril Underbakke, og det ble gjort i stor stil ettersom det ble seier også på Hedemarken. 

Christian og Ole Martin Sagli sikret samtidig sølvet. De hadde to poeng å gå på ned til Ib Vegard Andersen og Kari Anne Ramstad som tok bronsen. Se hele listen her!

Norgescup

I norgescupen for de historiske bilene sikret Birger Gundersen og Morten Høgberg gullet med seier på Hedemarken. Vidar Nordbø og Ole Andreas Langgård tok sølvet foran Olav Fredriksen og Harald Faugstad. 

I C-førercupen i nasjonal tok Kristian Myren og Odd Bjørnestøl gullet foran Steffen Restad. Ole Westby og Kristian Sturen kapret den siste medaljeplasen. 

I Volvo Oirginal gikk gullet til Gøran og Øystein Spetland. Christian Heggland og Henrik Gumpen endte opp med sølv, mens det var Tobias og Reidar Bjerland

Powered by Labrador CMS