Det som skulle bli en jubeldag ble en enorm nedtur for Frank Tore Larsen.

Dette sa Frank Tore Larsen etter nedturen

Det som ikke skulle skje skjedde. Etter å ha feiret NM-gullet måtte Frank Tore Larsen innse at gleden ble kortvarig. 

Publisert

RALLY: Frank Tore Larsen og kartleser Lars-Håkon Lundgreen trengte bare å fullføre lørdagens Rally Hedemarken for å sikre NM-gullet. Dessverre for de to gikk det gærent, og det attpåtil etter målgang på den siste etappen.

RALLY: Frank Tore Larsen og kartleser Lars-Håkon Lundgreen trengte bare å fullføre lørdagens Rally Hedemarken for å sikre NM-gullet. Dessverre for de to gikk det gærent, og det attpåtil etter målgang på den siste etappen.

Etter SS8 ble Larsen gratulert med seier og NM-gull, men for å faktisk innkassere seieren er man avhengig av å komme helt inn til målområdet. Det ble en utfordring for den regjerende mesteren grunnet en relativt omfattende lekkasje. 

– Jeg fikk opp et varsel da det var igjen en kilometer av etappen. Da skjønte jeg jo at det var en lekkasje, men det var på lavt vanntrykk så da tenkte jeg at vi bare kommer oss til mål så vi får tetta det og kommet oss ned. Man klarer som regel å reparere det, forteller Frank Tore Larsen til Parc Fermé. 

Føler med kartleseren

Det gikk unna for Frank Tore Larsen under Rally Hedemarken, men etter målgang på siste etappe gikk det galt.

Det viste seg at det hadde blitt et hull i radiatoren, og skadene var for store til at de klarte å ta seg inn til mål. Dermed var den enorme nedturen et faktum. Kort tid senere var det Henning Solberg som kunne juble for seier og NM-gull. 

– Vi fant lekkasjen og klarte å tette det sånn noen lunde, men selv om vi fylte opp fikk vi ikke lufta det og da kokte motoren bare mer og mer. Til skutt ble det ulyd i motoren, og vi klarte ikke å trille ned til målgang, forklarer Larsen. 

Med det gode utgangspunktet i sammendraget kunne han bare ha tatt det rolig og trillet i mål til gulljubel, men det er ikke fullt så enkelt for et vinnermenneske. 

– Det er en vanskelig situasjon å være i å komme til NM-finalen og vite at du egentlig bare må komme i mål for å sikre det. Jeg er så konkurransemenneske at jeg vil jo vinne, men så er det da en feilvurdering med at man holder over de største hoppene på den siste etappen. 

Oppi det hele er mye av skuffelsen knyttet til at dette skulle være kartleser Lars-Håkon Lundgreens store dag. I takt med at Torstein Eriksen har blitt mer og mer opptatt med VM-kjøring og tilhørende plikter sammen med Andreas Mikkelsen har Lundgreen kommet inn i satsingen, men det første NM-gullet må han altså vente på. 

– Jeg syns jo aller mest synd på Lars-Håkon som har jobba knallhardt i hele år og gått fra å være nybegynner til å bli en ekstremt profesjonell og dyktig kartleser. Det skulle krones med hans første NM-gull i dag. Også kommer han i mål og kan feire det gullet for så å få det revet vekk igjen.

God sesong

Frank Tore Larsen måtte innse at NM-gullet glapp i siste liten.

At seieren ble revet vekk etter å ha fått den første jubelen og lettelsen ut av systemet gjør det hele mer frustrerende, ikke minst ettersom så mange på det tidspunktet fortsatt trodde at gullet var i boks. 

– Det er jo surt. Du er superglad også skjønner vi jo at det er litt mer kritisk enn vi først trodde. Og etter at vi skjønte at det her går ikke så renner det jo inn med gratulasjonsmeldinger og telefoner, og det er verre å motta det når du selv vet at det her gikk ikke. Det et sånn rally er. Man skal ned på målrampa, men det føles brutalt.

Til tross for at NM-sesongen avsluttes med en nedtur har det vært et bra år for Larsen og co med flere seiere, godt tempo og ikke minst en sterk fjerdeplass under sommerens Royal Rally of Scandinavia med EM-status. 

Hovedpersonen selv trenger dog litt tid på seg før han kan glede seg over det som har vært, og etter hvert lade opp til revansj i 2025. 

– Alt blir lettere når man får en natts søvn. Akkurat nå er det veldig mørkt og svart, og spesielt for Lars Håkons del der det sto om det første NM-gullet, men når man får lagt dette bak seg er det masse positivt å ta med seg fra i år. Vi ble nummer fire i en EM-runde, det er på mange måter et større høydepunkt enn et NM-gull, men her og nå føles det surt, avslutter Larsen. 

Powered by Labrador CMS