Amerikansk rallycrosserie med sesongfinale på Lydden Hill


DEL
(Foto: Red Bull Content Pool)

Rallycross-VM ble kjørt på Lydden Hill for siste gang i fjor. Nå blir «rallycrossen vugge» vertskap for amerikanske Global Rallycross Championship.

Det kommer fram i en pressemeldingen fra mesterskapet tirsdag.

Lenge har det vært spekulert i at den amerikanske serien (GRC) skulle kjøre i Europa i år, og nå blir det altså klart at finaleløpet blir på Lydden Hill 27. og 28. oktober.

– Å få Red Bull Global Rallycross til Lydden Hills historiske arena er den perfekte måten å returnere til Europa på. Teamene og førerne ser fram til å kjempe om mesterskapet på banen hvor sporten ble til, sier GRC-sjef Colin Dyne i en pressemelding.

LES OGSÅ: Disse førerne og teamene er så langt bekreftet i Rallycross-VM

Formatet på GRC er noe annerledes enn VM, selv om grunnprinsippet er det samme og bilene har ganske så like egenskaper. Dette vil likevel være første gang at Global Rallycross blir kjørt på en permanent rallycrossbane, selv om Lydden Hill også er en hybrid sammen med en racingbane.

- ANNONSE -

Forskjellen er at GRC gjerne er blitt kjørt på provisoriske baner først og fremst på store arenaer, mens de her kommer til en permanent bane.

Det er dog ikke første gang at GRC kommer til Europa.

I 2013 ble mesterskapet kjørt i tyske München, sammen med det populære X Games-konseptet. Men dette er første gang at England og Lydden Hill blir vertskap for den alternative internasjonale serien. Som kjent skal Rallycross-VM for første gang til Silverstone fra og med denne sesongen.

– Det er alltid god støtte fra motorsportfamilien og jeg er sikker på fansen kommer til gå mann av huse når vi skal gjøre det vi kan for å gjøre GRC-finalen til en stor suksess, sier rallycrosslegende og baneeier Pat Doran.

Det har vært én permanent fører fra Norge i mesterskapet som ble etablert tilbake til 2011. Sverre Isachsen kjørte i mange år for Subaru Rally Team USA, men la opp etter 2016-sesongen.

LES OGSÅ: Slik fungerer fabrikkstøtten som EKS-teamet får fra Audi Sport