Disse førerne og teamene er så langt bekreftet i Rallycross-VM


DEL
(Foto: Simen Næss Hagen)

Det forhandles i flere ulike rom og kontorer om dagen, men alt er ikke satt. Vi har satt opp en kjapp oversikt.

Det er ventet at nyheter rundt førere og team er like rundt hjørnet, og etter det Parc Fermé kjenner til, skal hele sirkuset formelt presenteres med førere og team på Silverstone i mars måned.

LES OGSÅ: Nå er det klart – elbilene blir hovedklassen i VM om to år
LES OGSÅ: Slik var styrkeforholdene mellom teamkollegene i Rallycross-VM i fjor

I mellomtiden har vi gjort en opptelling over hva vi vet er bekreftet, og listen under vil oppdateres dersom det kommer det kommer nye bekreftelser innen kort tid.

PSRX Volkswagen

Bekreftet: Petter Solberg, Johan Kristoffersson
«Same procedure» som i fjor. Enkelt og greit.
LES OGSÅ: Petter bekrefter hvem som blir teamkamerat i årets VM-sesong

EKS Audi

Bekreftet: Mattias Ekström, Andreas Bakkerud
Bygger nye Audi S1-biler etter at de forrige ble solgt videre.
LES OGSÅ: Rallycrosskarrieren reddet – klar for Audis storstilte rallycrossprosjekt

- ANNONSE -

Peugeot Sport

Bekreftet: Sebastien Loeb
Hvem som blir Loebs andremann er ikke satt, og det er ikke gitt at Hansen-brødrene er sikret kontrakt i år ettersom Peugeot-fabrikken har tatt over ansvaret som Kenneth Hansen har hatt i flere år. Likevel kjørte Timmy godt i fjor, så det er ikke noe tvil om at han er en høyaktuell kandidat. Det samme kan også Toomas Heikkinen være.

GRX Hyundai

Ingen er bekreftet som sjåfører i teamet, men det er grunn til å tro at Niclas Grönholm er et selvskrevent blad. Det er dog bekreftet at to biler bygges etter i20 WRC-chassiser fra Hyundai-fabrikken, og at vi da skal få et fullverdig tobilsteam.
LES OGSÅ: Grönholm bygger to rallycrossbiler fra Hyundais WRC-samling

Prodrive Renault

Bekreftet: Guerlain Chicherit.
Fremdeles én ledig plass dersom de skal konkurrere i teammesterskapet i Rallycross-VM i år. Lanserte planene i fjor, og skulle etter planen debutere i Frankrike. Prodrive har imidlertid utsatt byggingen av deres Renault Megane-biler slik at de er bedre forberedt for en full 2018-sesong.

STARD Ford

Ingen er bekreftet, men teamet har lagt ut en testvideo fra Østerrike hvor de viser at de er forberedt på 2018. Timur Timerzyanov og Janis Baumanis var jevngode i fjor og bør være aktuelle i år, men som et privatteam er det grunn til å tro at den som kommer med mest penger får plass i teamet.

MJP Ford

Bekreftet: Kevin Eriksson
Kevin Eriksson signerte en toårskontrakt i fjor, så han er spikret for teamet i år. Vi har også vært i jevne samtaler med Timo Scheider som er klar på at han vil fortsette rallycrosskarrieren, men han sier ikke noe om hvorvidt det dreier seg om MJP. Parc Fermé vet også at teamet ikke har bestemt seg for hvordan 2018 blir, selv om Eriksson har kontrakt for VM-kjøring med teamet. Derfor er det ikke 100 prosent sikkert at svensken blir å finne i VM i år.

I tillegg er verdt å nevne at belgiske Comtoyou Racing har kjøpt to bruke EKS-Audier, og teamet har bekreftet at de vil kjøre VM-løp i år. De har riktig nok ikke bekreftet noen full sesong eller fullt program, så derfor er det ikke gitt at de vil kjempe i noe teammesterskap.