Rally Sweden, shakedown 2: Privatfører Latvala bet fra seg i Karlstad

  Jari-Matti Latvala. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

  WRC: I og med at SS1 ble kanselert så ble denne prøven på Färjestad travbane i Karlstad kjørt som shakedown 2.

  – ANNONSE –

  Selv om dette bare var en shakedown, så var det veldig mange som hadde møtt opp for å forhåpentligvis få se actionfylt kjøring i den godt flombelyste arenaen.

  Det hele startet med R5-bilene. Mange unge og lovende førere som tydeligvis ville vise seg fram før det hele starter for alvor imorgen. De tre raskeste R5-bilene tilhørte kategori WRC 3 og raskest av disse var Johan Kristoffersson. Raskeste WRC 2-bil var Pontus Tidemann foran Mads Østberg. Oliver Solberg kjørte inn til en åttendetid og Ole Christian Veiby en tiendetid.

  I WRC-klassen startet Craig Breen som rett og slett defilerte gjennom. Det gjorde definitivt ikke Jari-Matti Latvala. Som privatfører har han mye å bevise og det gjorde han til gangs på Färjestad travbane. På den 1,9 kilometer lange sprintprøven brukte han 1:26,1, noe som var 1,9 sekunder foran nummer to, Sebastien Ogier. Bak Ogier var det veldig tett med den unge finnen Kalle Rovanperä på en tredjeplass.

  I Junior-VM kjørte Oscar Solberg inn til en sjettetid. Raskest her var svensken Tom Kristensson. Alle i Junior-VM kjører Ford Fiesta R2T19.

  Rally Sweden starter for alvor i morgen. Det skal kjøres fire etapper og den første er Hof-Finnskog der første bil starter klokken 08:42.

  Få tilgang til all vår journalistikk ved å tegne et abonnement – og med det støtter du også Parc Fermé i en svært krevende periode

  – ANNONSE (GOOGLE ADS) –