Dennis Hauger er på plass i USA.

Nå er Dennis Hauger klar for å vinne med Andretti

Dennis Hauger har allerede rukket å bli litt kjent med sin nye hverdag i USA. Nå starter jobben med å bli best mulig forberedt til neste sesong - og da er målet å vinne Indy NXT på første forsøk. 

Publisert Sist oppdatert

RACING: Denne uken kunne Dennis Hauger fortelle hvor veien leder videre etter tre sesonger i Formel 2. Neste sesong skal han kjøre i det amerikanske mesterskapet Indy NXT. 

RACING: Denne uken kunne Dennis Hauger fortelle hvor veien leder videre etter tre sesonger i Formel 2. Neste sesong skal han kjøre i det amerikanske mesterskapet Indy NXT. 

Der skal han kjøre for det svært anerkjente teamet Andretti, som i tillegg til å være kjent for sine bragder i IndyCar hjalp frem regjerende mester i Indy NXT Louis Foster.

– Når jeg fikk muligheten til å jobbe med et team som Andretti er jo det en mulighet man ikke vil ta bort, så det syns jeg er veldig kult og det er en gyllen mulighet for en god vei videre, forteller Dennis Hauger til Parc Fermé. 

Flere muligheter

Dennis Hauger blir neste sesong å se i denne bilen.

Når Formel 1-døren etter hvert lukket seg i større og større grad skiftet Team Hauger fokus. Målet var å sikre et betalt sete i enten IndyCar, Formel E eller Langdistanse-VM. 

Det gikk ikke etter planen, men fremfor å slå til på et godt tilbud for en fjerde sesong i Formel 2 endte det likevel med å gå i en ny retning. Hauger selv tror han har gjort et lurt valg med tanke på fremtiden. 

– Vi var selvfølgelig i samtaler med team her og der, også er det jo litt det med hva som er lurest og klokest for meg nå. Jeg er fortsatt bare 21, så det at vi tar de valgene vi gjør nå tror jeg er lurt også langsiktig, forteller Hauger. 

At det var Andretti som sto klare i USA med åpne armer spilte som nevnt en sentral rolle for Hauger. Teamet har historikken og ressursene på sin side, og om ting går bra kan det åpne seg muligheter i andre mesterskap hvor teamet er etablert. 

– Det er veldig kult. Man ser historikken og menneskene rundt det. Det er personer der som har vært der siden starten, og det er mange som har jobbet og vært med veldig lenge både i Indy NXT og i IndyCar. Det er et kult system totalt sett, og de har et bredt spekter av team i ulike mesterskap, så det er veldig kult å jobbe med de. 

Andretti er veletablert i en rekke mesterskap. I racing er de blant annet å se i IndyCar og Formel E, og som kjent har de et stort ønske om å komme inn i Formel 1. Selv om de fortsatt ikke har fått grønt lys for å slippe til på griden satser de stort med flere hundre ansatte som kun jobber med Formel 1-prosjektet. 

En mulig inngang i Formel 1 har dog ikke vært årsaken bak Haugers valg. 

– Har du tenkt på at det kan være en vei inn i Formel 1 en dag, eller er den Formel 1-tanken helt borte?

– For min del er det som alltid bare å fokusere på der jeg er nå uansett hva jeg gjør og hva planen er videre. Vi har ikke så mye baktanke rundt det akkurat nå. Det er bare å satse på å gjøre en god sesong, og målet er jo å vinne neste år og ta det derfra, slår han fast. 

Liker bilen

Dennis Hauger var i aksjon på selveste Indianapolis Motor Speedway,

Rett etter at kontrakten var signert fikk Hauger for første gang sjansen til å teste Indy NXT-bilen under en test på den «vanlige» banen, altså ikke ovalen, på legendariske Indianapolis Motor Speedway. 

Der gikk det unna for Hauger som var raskest i det første passet, og nummer to både i ettermiddagspasset og totalt sett. 

– Det var selvfølgelig annerledes, men jeg syns det var en kul bil. Det var litt mer «old school» om man kan kalle det det. Litt mer bevegelighet, og det er litt det man ser i IndyCar også. Man må på en måte vrestle litt med bilen og være litt mer på kanten sammenlignet med Formel 2 der det er fort gjort å miste bilen om du år en overstyring. Her kan du på en måte jobbe litt mer på grensen og bruke bilen på en litt annen måte. 

Hauger syns det er vanskelig å sammenligne Indy NXT-bilen med biler han har kjørt før, selv om formelbilene selvsagt har sine likheter. 

– Jeg vil nok si at det rent «powermessig» kanskje er noe mellom Formel 3 og Formel 2, også er det en relativt lett bil. Jeg vet ikke om jeg kan sammenligne det med en annen bil. Kjøremessig er det litt annerledes enn det jeg har vært borti før. Det er jo ikke rart siden det selvfølgelig er en helt annen bil, men jeg kan se for meg at det er noe mellom Formel 3 og Formel 2. 

Tror på seier

Etter egen manager Harald Huysman og Anders Krohn blir han den tredje føreren som kjører på nivået under IndyCar. Hauger er ikke i tvil om at målet er å vinne mesterskapet.

– Målet er å vinne og det er det eneste jeg har øynene på. Før jeg hadde kjørt en meter visste jeg at det var målet. 

Men selv om Hauger har god erfaring fra andre mesterskap vil det ikke bli en enkel oppgave å vinne i USA. I motsetning til slik det er for flere av konkurrentene er det meste nytt for nordmannen. 

– Det kommer til å bli et hardt kjør. Alle banene er nye, jeg får ikke testet på alle. Og det er noen gatebaner som er ganske humpete på kalenderen, og ikke minst ovalbaner som er helt nytt for meg. Det er mange nye elementer, men jeg følte vi kom inn i en god rytme ganske tidlig også gjelder det bare å fortsette å jobbe hardt og holde det oppe. Jeg tror jeg blir ekstremt viktig å klare å forberede seg riktig og gjøre jobben før man skal kjøre nå når man kommer til så mange nye baner, sier 21-åringen.

Hauger blir nå værende i USA frem til han skal kjøre en ny test på Barber Motorsports park om halvannen uke. Etter det er det igjen Formel 2 som står i fokus frem til nyåret. 

Powered by Labrador CMS