Dennis Hauger under torsdagens oppladning til løpshelgen på Spa-Francorchamps.

Offensiv Dennis Hauger før innspurten av Formel 2-karrieren:

– Det kan ikke være en unnskylding

Dennis Hauger har en annerledes innstilling inn mot løpene i det Formel 2-karrieren gradvis går mot slutten. En eventuell Formel 1-mulighet neste sesong er han usikker på. 

Publisert

FORMEL 2: Denne helgen venter spektakulære Spa-Francorchamps for førerne i Formel 1, 2 og 3, og på nivå to er Dennis Hauger som alltid på plass. Før det hele braker løs er unggutten offensiv med tanke på egne muligheter i det som er den siste løpshelgen før sommerpausen. 

FORMEL 2: Denne helgen venter spektakulære Spa-Francorchamps for førerne i Formel 1, 2 og 3, og på nivå to er Dennis Hauger som alltid på plass. Før det hele braker løs er unggutten offensiv med tanke på egne muligheter i det som er den siste løpshelgen før sommerpausen. 

– Jeg føler vi har gode muligheter. Jeg føler vi er oppe der de siste løpene nå. Det gjelder spesielt for kvalifiseringen, og har vi en god kvalifisering er det alltid gode muligheter for å gjøre noe bra. Jeg har også gjort gode forberedelser med simulator, og det føltes veldig bra generelt og opp mot teamkompisen min så jeg kjenner at jeg har en god flyt mot løpshelgen, forteller Hauger til Parc Fermé.

Ikke minst har Hauger knekt en kode i kvalifiseringene etter å ha slitt med å levere raske nok tider de siste par sesongene. 

– Jeg føler meg veldig god i bilen og føler at jeg er ganske trygg på hvordan jeg kan pushe best mulig i kvalifiseringen. Det er koder som jeg og teamet har knekt litt med hvordan vi kan jobbe best mulig med oppsettet. Det er noe som jeg har slitt med tidligere sesonger, og det har blitt litt bedre nå, 

Dennis Hauger i godt humør før årets tiende løpshelg i Formel 2, her ved den programforpliktede spaserturen rundt banen - denne gangen en gåtur på over syv kilometer.

Svake løpsstarter

Denne sommeren har Haugers løp blitt preget av dårlige starter. Selv forteller han at han følger den prosedyren han skal, og de sliter derfor litt med å finne ut av problemet. Denne helgen går teamet tilbake til et mer standarisert oppsett de håper skal medføre noe de håper skal løse problemet. 

En gjenganger er også at hans kjørestil ikke passer til Formel 2-bilen, men det er ikke noe som skal brukes som en unnskylding, ifølge Hauger selv. 

– Nå er vi selvfølgelig inne i tredje sesong, så jeg kjenner jo på at det kan ikke være en unnskyldning. Det er ikke en naturlig kjørestil for meg, og det har det aldri vært. Det har kanskje vært et av de store problemene for meg i Formel 2, men nå føler jeg at vi har fått en litt bedre innstilling med den nye bilen med tanke på hvordan jeg kan utnytte det best mulig. Det har hjulpet spesielt mye for kvalifiseringen, forteller Aurskog-gutten.

Vanskelige løp denne sommeren gjør at Hauger i større grad fokuserer på enkeltløp fremfor en tittelkamp. Det kombinert med vissheten om at de kommende løpene i Formel 2 er hans siste gjør noe med ungguttens tilnærming til det hele. 

– Nei, jeg føler at det kanskje er litt mer chill på visse måter. Jeg føler at jeg bare prøver å tenke på at jeg skal ... Altså det er min siste sesong i Formel 2, det vet jeg jo, så det er litt det også for meg å tenke at jeg nyter, dette er siste gang jeg kjører Formel 2 på den og den banen. Og prøve å gjøre det beste ut av det, men ikke legge noe sånt og få mye press på det. Gjøre den jobben jeg gjør med teamet og prøve å bare jobbe så hardt jeg kan, men nyte det samtidig, da.

Dennis Hauger i samtale med Parc Fermés journalist i forkant av løp nummer 19 og 20 i Formel 2 denne sesongen.

Fremtiden avgjøres snart

For Dennis Hauger skal ikke kjøre Formel 2 neste sesong, og etter all sannsynlighet kjører han heller ikke Formel 1. Dermed må han se seg om etter nye muligheter i et annet mesterskap. 

Hovedalternativene er Formel E, IndyCar og Langdistanse-VM. I noen mesterskap ligger det visse muligheter på bordet, mens i eksempelvis IndyCar er det en kjent sak at det ikke bare er å spasere inn uten penger i sekken. 

– Vi har jo noen muligheter i noen team hvor vi har tilbud, også er det noen andre steder der vi kanskje må prøve å jobbe oss litt mer inn. Spesielt i IndyCar. Det er litt mer ukjent terreng også fordi vi er i Europa og det er i USA. Det er jo bare naturlig. Så er det å klare å jobbe seg inn litt der og se muligheter der. De andre stedene er det litt mer åpent for meg, men det er et hardt marked i alle seriene. Det er ekstremt gode førere innenfor disse seriene og flere av de gode førerne fra Formel 2 vil også inn i disse seriene, forklarer Hauger. 

Et aktuelt scenario for å holde Formel 1-drømmen i live er at Hauger blir reserve for et Formel 1-team. Selv om det har gitt en gyllen mulighet til en fører som Liam Lawson er det ikke sikkert at Hauger vil hoppe inn i en lignende rolle. 

– Du ser for eksempel Drugovich som jeg vet etter F2-seieren hans hadde gode muligheter inn mot en betalt plass i for eksempel IndyCar eller Formel E. Men så valgte han jo å betale for denne reserveplassen i Aston Martin, og det tror jeg egentlig var en bom for han med tanke på veien videre. For nå sitter han jo på en måte i en litt vanskeligere situasjon, sier Hauger om Formel 2-mesteren fra 2022.

– Man kan jo gå fram og tilbake og vurdere hva som er best. Men om jeg vil sitte å kjøre simulator hele året og vente på at kanskje man blir glemt eller ikke, det er selvfølgelig en ting man må tenke på. Men alt handler om hvor man er, hvem man har rundt seg og hva slags muligheter man da eventuelt får. Innebærer simulatorplassen noen tester for eksempel så kan jo det være noe annet. Det kommer helt an på situasjonen og hva som er på bordet egentlig, avslutter Hauger. 

Parc Fermé er på plass på Spa-Francorchamps denne helgen og kommer tilbake med der fra Formel 1, 2 og 3!

Powered by Labrador CMS