To seiere ble det for Dennis Hauger på Rudskogen.

Dennis Hauger vant på Rudskogen:

– Det er kult å få det til på norsk jord

På hjemmebane var det Dennis Hauger som var raskest av alle. Det holdt til to av to mulige seiere, selv om dommerne skapte litt usikkerhet underveis.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Dennis Hauger var som vanlig festens midtpunkt under lørdagens Porschefestival på Rudskogen. I tillegg til å ta seg tid til små og store fans var Hauger også i år gjestefører i Porsche Carrera Cup. 

RACING: Dennis Hauger var som vanlig festens midtpunkt under lørdagens Porschefestival på Rudskogen. I tillegg til å ta seg tid til små og store fans var Hauger også i år gjestefører i Porsche Carrera Cup. 

På hjemmebane ble det for første gang seier, og det i to av to løp. 

– Det var godt å få to seiere her. Det er kult å få det til på norsk jord, forteller Dennis Hauger til Parc Fermé.

Dommertrøbbel

I det første av to løp startet Hauger fra pole position, og etter å ha blitt utfordret av Lukas Sundahl i starten kontrollerte nordmannen inn til seier. 

Underveis ble det dog problemer da det ble opplyst om en ti sekunders straff for tyvstart. Dermed var ikke Hauger å se på pallen, men i ettertid kom kontrabeskjeden. Straffen trekkes tilbake og Hauger vant med det sitt første løp i mesterskapet.

Det var ingenting å si på Haugers humør under lørdagens Porschefestival. Selv her var smilet på plass etter å ha blitt fratatt seieren i det første løpet. Senere fikk han tilbake seieren.

– Jeg var egentlig litt sjokka når jeg hørte det. Vi skjønte ikke helt hvorfor så vi ga de vår video fra starten og da så de at jeg ikke hadde gjort noe galt. Så det var godt at de trakk den tilbake da, det er ikke alle som gjør det heller. 

Senere samme dag var det klart for løp 2, og denne gangen startet Hauger som nummer to ved siden av Sundahl. Også denne gangen oppsto det usikkerhet ettersom han fikk en advarsel for track limits. I ettertid viste det seg at også det var en feil, men det spilte uansett ingen rolle. 

– Jeg fikk på radioen at jeg hadde advarsel for track limits, men dommerne hadde vekslet meg med et annet nummer så det gjaldt egentlig teamkompisen min. Så jeg kjørte roligere i fire-fem runder. Jeg var ikke nær kerbsen engang, så jeg tapte jo litt tid på det, men jeg hadde jo buffer til å gjøre det. 

Etterlengtet seier

Dennis Hauger har vært gjesgtefører i mesterskapet flere ganger tidligere, men selv om det har blitt en haug med pallplasser manglet seieren. At det omsider ble suksess var naturlig nok deilig. 

Svenske farger, men norsk seier. Dennis Hauger var rasest i begge løp.

– Jeg har vært med to ganger før og har vel kommet på pallen hver gang og akkurat misset på seieren. Nå følte jeg at jeg hadde veldig god fart, og jeg var egentlig på et annet nivå i dag, sier Hauger. 

Og selv om han vant relativt komfortabelt denne gangen er Hauger klar på at nivået er høyt i mesterskapet. 

– Du ser når de kjører i Porsche Supercup eller langdistanseløp med disse bilene så er de i toppen. Det er godt nivå, det har de bevist flere ganger, så det er kult å være her og det er ekstra gøy når det er små marginer, forteller Hauger om merkecupen. 

Hauger som kommer rett fra Monza og skal videre til en ny Formel 2-helg i Baku kommende helg ser på opplevelsen på Rudskogen som lading av batteriene.

– Det er en refresher, og det er alltid morsomt å være med på sånne helger som det her. Så det er bare en energiboost, avslutter Hauger. 

Powered by Labrador CMS