Andreas Mikkelsen hadde håpet på en ny mulighet til å vise seg frem i et grusløp.

Mikkelsen får ikke ny grussjanse - nå er Hyundai-fremtiden usikker

Andreas Mikkelsen må vente på asfaltløpene for å overbevise Hyundai-ledelsen. 

Publisert

RALLY: Denne sesongen kjører Andreas Mikkelsen i VMs toppklasse for Hyundai. Nordmannen kjører der et deltidsprogram. Det innebærer at han deler på teamets tredje bil med Esapekka Lappi og Dani Sordo. 

RALLY: Denne sesongen kjører Andreas Mikkelsen i VMs toppklasse for Hyundai. Nordmannen kjører der et deltidsprogram. Det innebærer at han deler på teamets tredje bil med Esapekka Lappi og Dani Sordo. 

Det er dette tredje setet i Hyundai som blir mest omtalt i Rally VMs silly season. Ryktene skal ha det til at Hyundai vurderer å endre strategi og ha en fast fører i den tredje bilen fremfor å ha flere førere på deltidskontrakter. 

Håpte på Hellas

Mikkelsen har blitt ansett som en asfalt-spesialist hos Hyundai, men i starten av sesongen slet han med å finne toppfarten. 

Andreas Mikkelsen og kartleser Torstein Eriksen fikk opp farta i Rally Polen.

Da han fikk sjansen til å kjøre Rally Polen viste han langt bedre tempo, og Mikkelsen håpte på at det ville gjøre at Hyundai kunne stokke om på kortene og gi han et nytt grusløp. Først og fremst siktet han seg inn på Rally Hellas.

– Det er ett av løpene jeg virkelig liker, og vi har alltid hatt gode resultater der. Så ja, jeg håper vi kan få en sjanse til å kjøre i Hellas. Det ville jeg satt stor pris på, sa han til nettstedet Dirtfish.

Men det ble til slutt Dani Sordo som fikk den muligheten. Den rutinerte 41-åringen var usikker på om han kom til å bli noen flere løp i VM, men nå er det altså klart at det et løp til.

Usikker fremtid

Samtidig spekuleres det i at Esapekka Lappi kan kjøre sitt siste løp under den påfølgende VM-runden i Chile. Mikkelsen skal på sin ta over stafettpinnen og avslutte sesongen med Rally Sentral Europa og Rally Japan. 

Om Hyundai endrer strategi og går for en fast tredje fører er det M-Sports Adrien Fourmaux som fremheves som et førstevalg av blant andre Dirtfish. M-Sport har gjort sitt for å avkrefte ryktene ved å være selvsikker på at Fourmaux blir værende i teamet, men i realiteten er situasjonen usikker. 

Dersom Fourmaux ikke ender opp i Hyundai-setet ved siden av Thierry Neuville og Ott Tänak er det uvisst om Mikkelsen får muligheten til å kjøre på fulltid. 

Andreas Mikkelsen har ikke svart på Parc Fermés henvendelser. 

Powered by Labrador CMS