Norges Bilsportforbund trakk sitt eget innlegg som rettet krass kritikk mot rallycrossmiljøet etter at to førere ble bøtelagt for usportslig opptreden som påvirket avviklingen av NM-runden i Vikedal. Dette bildet er fra Supernasjonal klasse 3, for ordens skyld en klasse som ikke var involvert i den aktuelle hendelsen.

NBF med kraftig irettesettelse – så ble innlegget slettet

En omdiskutert og kontroversiell hendelse fra NM-runden i Vikedal fikk ekstra søkelys fra Norges Bilsportforbund. Men under ett døgn senere var lampene slukket.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: Tirsdag publiserte Norges Bilsportforbund en artikkel på egen nettside som omhandlet en hendelse i Vikedal under forrige runde i Rallycross-NM. 

RALLYCROSS: Tirsdag publiserte Norges Bilsportforbund en artikkel på egen nettside som omhandlet en hendelse i Vikedal under forrige runde i Rallycross-NM. 

Hendelsen det er snakk om er at et teammedlem til en fører i juniorklassen ba en fører i historisk klasse om å trekke ut tiden ved å simulere stans på bilen. Målet var å «kjøpe seg» ekstra tid for å klargjøre bilen til juniorføreren før start grunnet tekniske utfordringer på bilen, uten at det lykkes. 

Begge førerne ble således bøtelagt av NM-rundens jury som følge av hendelsen.

I innlegget en drøy uke senere omtaler NBF det hele som «en svært uheldig episode med usportslig opptreden som ikke er til bilsportens beste», før generalsekretær Hallgeir Raknerud uttaler: 

– Sabotasje av arrangement og annen usportslig opptreden kan ikke, og skal ikke tolereres i Norsk Bilsport. Det er i alles interesse. 

Ønsket strengere straff

Det presiseres også i artikkelen at juryen i tillegg til å utstede bot også sendte en innstilling til Domsutvalget om å gi poengtrekk i mesterskapet. Det skulle vise seg at Domsutvalget ikke har hjemmel til å gjøre det, noe NBF også understreker i sitt innlegg, før det skrives videre: 

– Men en kan ikke se bort fra at det kan bli strengere reaksjoner ved lignende saker i fremtiden. 

Men onsdag ble innlegget slettet fra forbundets nettsider. 

– Ikke noe annet enn at det er slettet som du sier, forteller Hallgeir Raknerud når Parc Fermé ringer og spør om det slettede innlegget. 

– Det er ikke så mye mer å kommentere rundt det der, fortsetter han.

Her er innlegget som Norges Bilsportforbund først la ut, før de kort tid etterpå fjernet innlegget. Likevel understreker de at de står for budskapet sitt, men de ønsker ikke kommentere hvorfor posten ble fjernet under et døgn etter publisering.

I innlegget ble også deler av juryrapporten offentliggjort. Der ble både selve hendelsesforløpet og juryens holdning til hendelsen beskrevet på følgende måte:

«Det ble oppgitt at noen prøvde å verve enkelte utøvere i tidligere klasse (RCH) til å trekke ut tiden ved å «sabotere»/simulere stans på kjøretøy for å vinne tid i henhold til gjennomføring av løpet inn mot start av Jr. klassen.

Det som gjør saken spesiell i våre øyne er at dette både går på usportslig opptreden og Fair race, samt at det gjelder Juniorklassen. De har på toppen av dette i flere år konkurrert om et Fair Race stipend som premie i denne klassen.»

Generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

Tolereres ikke

Raknerud begrunner intensjonen med innlegget med å fremheve at man ikke ønsker at en slik situasjon skal oppstå. 

– Saken er på en måte oppe og avgjort i juryen på løpet. Greia med det var jo at vi ikke ønsker at det skal være sånn. 

Og selv om innlegget nå altså er slettet slår han fast at oppførselen uansett ikke tolereres. 

– Det tolereres ikke selv om den saken er slettet. De fleste har vel sett den før den ble slettet. 

– Men om de fleste har sett den uansett, hvorfor velger dere da å slette den?

– Det ønsker jeg egentlig ikke å kommentere. Det er kanskje er like greit, og det er forholdsvis unge utøvere som er involvert i dette, avslutter Raknerud. 

Parc Fermé har vært i kontakt med ledsageren til junioren, som ikke vil kommentere saken ytterligere og anser saken som ferdig. Det samme gjelder også utøveren i historisk klasse, som på samme måte anser saken som som lagt død fra alle parter. Teammedlemmet til juniorføreren har også fått muligheten til å kommentere hendelsen og innlegget, men har ikke besvart Parc Fermés henvendelse. 

Powered by Labrador CMS