Dennis Hauger fortsetter ikke i Formel 2 neste sesong. Kanskje blir han å se i Formel E.

Dette er Dennis Haugers muligheter i Formel E

Silly season ruller for fullt i det helelektriske mesterskapet, og allerede nå er det mulig å identifisere hvilke muligheter Dennis Hauger har for et sete neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL E: Sesongen er allerede over og det er nå kontraktsforhandlinger, rykter og spekulasjoner det handler om i Formel E. 

FORMEL E: Sesongen er allerede over og det er nå kontraktsforhandlinger, rykter og spekulasjoner det handler om i Formel E. 

Dennis Hauger er en av førerne som kan ende opp i dette mesterskapet neste sesong. Sammen med IndyCar og Langdistanse-VM peker Formel E seg ut som en av veiene unggutten kan gå. 

– Vi har jo noen muligheter i noen team hvor vi har tilbud, også er det noen andre steder der vi kanskje må prøve å jobbe oss litt mer inn. Spesielt i IndyCar. Det er litt mer ukjent terreng også fordi vi er i Europa og det er i USA. Det er jo bare naturlig. Så er det å klare å jobbe seg inn litt der og se muligheter der. De andre stedene er det litt mer åpent for meg, men det er et hardt marked i alle seriene. Det er ekstremt gode førere innenfor disse seriene og flere av de gode førerne fra Formel 2 vil også inn i disse seriene, sa Hauger til Parc Fermé i et tidligere intervju. 

Vi tar en kikk på status hos de ulike teamene for å identifisere hvor Haugers muligheter kan ligge. 

Porsche

Det er naturlig å starte med Porsche. Jubelen har såvidt lagt seg etter at Pascal Wehrlein vant mesterskapet for noen uker siden, og det var for nettopp Porsche Dennis Hauger testet Formel E i vår. Hauger har fra før tette bånd til Porsche som har vært en viktig støttespiller i hans karriere frem til i dag. 

Men i praksis er det ikke bare å spasere inn i et av mesterskapets beste team. Mye tyder nemlig på at Pascal Wehrlein og Felix Da Costa begge blir værende til tross for spekulasjoner tidligere i år om at Da Costa var på vei ut. 

Jaguar

Stoffel Vandoorne skal neste sesong kjøre for Maserati.

Forrige sesongs beste team fortsetter med Mitch Evans og Nick Cassidy også kommende sesong. 

Andretti

Fjorårets mester Jake Dennis vil returnere til en ny Formel E-sesong sammen med Andretti. Norman Nato er på sin side ferdig i teamet, og mye tyder på at han vil erstattes av Nico Mueller.

Maserati

Hos Maserati er det Haugers tidligere teamkamerat Jehan Daruvala og Maximilian Guenther som har kjørt, men ingen av de fortsetter neste sesong. Inn kommer Stoffel Vandoorne fra DS Penske og Jake Hughes fra McLaren. 

DS Penske

I DS Penske forsvinner nevnte Stoffel Vandoorne ut av teamet. Inn for han er Maximilian Guenther på vei inn fra nettopp Maserati. I det andre setet er det bekreftet at Jean-Eric Vergne fortsetter. 

Envision Racing

Tidligere i år gikk ryktene om at Envision ønsket å gjøre endringer i sin førerkabal, men nå tyder mye på at Sebastien Buemi og Robin Frijns begge får fortsette. 

ABT Lola

Teamet tidligere kjent som ABT Cupra beholder Lucas di Grassi, men ut dørene går Nico Mueller. Her nevnes flere aktuelle kandidater - blant annet ERT-fører Dan Ticktum, DTM-fører Kelvin Van der Linde, tidligere Formel 2-fører Frederik Vesti og Formel 3-fører Tim Tramnitz. Det er ikke umulig at Hauger kan blande seg inn i diskusjonen her. 

Mahindra

Nyck de Vries og Edoardo Mortara fortsetter i teamet kommende sesong. 

Nissan

Hos Nissan ser det ut til at både Oliver Rowland og Sacha Fenestraz får fortsette i teamet. Fenestraz har ikke hatt en god sesong, men The Race melder at mangel på gode alternativer kan bli hans redning. 

McLaren

Sam Bird fortsetter sannsynligvis for McLaren mens Jake Hughes forlater teamet. Mye tyder på at Haugers Formel 2-kollega Taylor Barnard kommer inn som rookie etter flere imponerende innhopp for McLaren tidligere i år, men ingenting er bekreftet per nå. 

ERT

ERT er et av teamene hvor det kan være seter i spill.

Det siste teamet på griden er ERT, og her er det gode muligheter ettersom det her er to ledige seter uten solide rykter til at de nåværende førerne får fortsette. Dan Ticktum og Sergio Sette Camara kan få fortsette, men det er på ingen måte bekreftet. 

I Formel 1 får etter alle solemerker ikke Guanyu Zhou fortsette, og han vil følgelig være en høyaktuell kandidat for det kinesiske teamet. Her kan en rekke førere bli aktuelle utover høsten. 

Oppsummert

Per dags dato ligger Haugers beste muligheter for en inngang til Formel E hos ABT Lola og ERT. Det blir dog ingen enkel oppgave ettersom erfarne førere i Formel E også er tilgjengelig, og Hager er ikke den eneste som ønsker å komme inn i mesterskapet. I Formel 2 nevnes også Zane Maloney og Paul Aron som hete kandidater til et Formel E-sete. 

Powered by Labrador CMS